ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Matrix: Ανακοινώθηκε κι επίσημα η πέμπτη ταινία

Tweet
Share
Tweet
Share

Στο αγαπημένο sequel θα ηγείται ως εκτελεστική παραγωγός η Lana Wachowski, αρχική συν-σεναριογράφος και συν-σκηνοθέτης.

Στη σκηνοθετική ωστόσο καρέκλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Warner Bros, θα κάθεται αυτή τη φορά ο υποψήφιος για Όσκαρ σεναριογράφος Drew Goddard. Θα γράψει και θα σκηνοθετήσει την ταινία μαζί με τη σύντροφό του στην παραγωγή Sarah Esberg.

Ο Jesse Ehrman, πρόεδρος παραγωγής της Warner Bros. Motion Pictures, ανέφερε σε δήλωσή του την Τετάρτη ότι ο Goddard «ήρθε στη Warner Bros με μια νέα ιδέα που όλοι πιστεύουμε ότι θα είναι ένας απίστευτος τρόπος να συνεχίσουμε τον κόσμο του Matrix, τιμώντας αφενός αυτό που ξεκίνησαν η Lana και η Lilly (Wachowski) πριν από 25 χρόνια και αφετέρου προσφέροντας μια μοναδική προοπτική βασισμένη στη δική του αγάπη για τη σειρά και τους χαρακτήρες».

Μία από τις πρώτες αγωνίες που έχουν εκφραστεί από τους φανατικούς φίλους της ταινίας είναι αν Keanu Reeves θα υποδυθεί και πάλι τον εμβληματικό χαρακτήρα του Neo. Ωστόσο λεπτομέρειες σχετικά με την πλοκή και το καστ δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί. Ενώ εκπρόσωπος του 59χρονου σήμερα ηθοποιού απέφυγε να απαντήσει σχετικά. Πολύ νωρίς είναι ακόμη για να γνωρίζουμε και πότε καν θα κυκλοφορήσει η ταινία.

Ο Goddard έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με την ταινία τρόμου The Cabin in the Woods του 2011 και συνέχισε με το σενάριο και την παραγωγή της ταινίας The Martian το 2015, κερδίζοντας το Όσκαρ καλύτερου προσαρμοσμένου σεναρίου.

Το Matrix έκανε πρεμιέρα το 1999 με πρωταγωνιστή τον Reeves και τους Laurence Fishburne, Hugo Weaving και Carrie-Anne Moss. Η ταινία είναι ένα δυστοπικό έπος επιστημονικής φαντασίας με τον Neo (Reeves), έναν χάκερ υπολογιστών να καλείται να συμμετάσχει σε μια εξέγερση αφού ανακαλύπτει ότι η ανθρωπότητα είναι παγιδευμένη μέσα σε μια προσομοιωμένη πραγματικότητα γνωστή ως Matrix.

Η πρώτη ταινία, που θεωρείται πλέον κλασσική, συγκέντρωσε τότε από τα εισιτήρια πάνω από 467 εκατομμύρια δολάρια και υπήρξε μία από τις πλέον κερδοφόρες της χρονιάς. Στη συνέχεια κατάφερε να κερδίσει τέσσερα βραβεία Όσκαρ, ενώ ακολουθήσαν τρεις συνέχειες. Το The Matrix Reloaded και το The Matrix Revolutions το 2003 και το The Matrix Resurrections το 2021.

Καθ' όλη τη διάρκεια της 25χρονης διαδρομής της ταινίας, οι εισπράξεις παγκοσμίως έχουν ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman