ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Alphaville Cafe Bar: Η μοναδική της χαρά ήταν οι γλάστρες και μας τις πήραν

Tweet
Share
Tweet
Share

Το παράπονο που εξέφρασε το γνωστό μπαράκι στο Μεταξουργείο, φανερώνει τη δυσκολία να στεριώσει οποιαδήποτε θετική πρωτοβουλία για την πόλη. Ανά πάσα στιγμή κάποιος «αγανακτισμένος» γείτονας μπορεί να αποφασίσει ότι τον ενοχλεί, να την καταγγείλει και να την ακυρώσει.

Σήμερα το πρωί το Alphaville Cafe Bar προχώρησε σε μια ανάρτηση που είναι διαφορετική από εκείνες που συνηθίζει. Δεν πόσταρε κάποιο τραγούδι, ούτε κάποια ωραία πανσέληνο. Αλλά περιέγραψε πώς μαράθηκε η διάθεση των ανθρώπων του από τη μια στιγμή στην άλλη. Ο λόγος είναι ότι απομακρύνθηκαν από τον πεζόδρομο που βρίσκεται, στο απέναντι σπίτι, οι γλάστρες που φρόντιζε επι χρόνια μια ηλικιωμένη κυρία.

«Όταν πρωτοανοίξαμε το μαγαζί πριν 11 χρόνια το Μεταξουργείο ήταν άλλη μία υποβαθμισμένη περιοχή της Αθήνας που διατηρούσε όμως μία αίσθηση γειτονιάς. Απέναντί μας έμενε μία γιαγιά της οποίας η μοναδική χαρά ήταν οι γλάστρες με τα προσεγμένα φυτά που είχε περιμετρικά του σπιτιού της», γράφουν οι άνθρωποι του Alphaville.

Κάποια στιγμή η κυρία που έμενε στο σπίτι πέθανε. Τα φυτά της δεν λάμβαναν την καθιερωμένη τους φροντίδα και κινδύνευσαν να ξεραθούν. Στο μαγαζί αποφάσισαν να αναλάβουν δράση. «Τα σώσαμε εμείς και από τότε τα φροντίζουμε ασταμάτητα γιατί ομορφαίνουν τη γειτονιά.»

Για την περιοχή δεν είναι κάτι το παράξενο άλλωστε να υπάρχουν φυτά έξω. «Σε όλο το μήκος των πεζόδρομων οι κάτοικοι έχουν γλάστρες έξω από τα σπίτια τους που κάνουν το αστικό τοπίο πιο υποφερτό. Υπάρχει χώρος για να περνάνε ασθενοφόρα και κάθε είδους οχήματα παρόλο που είναι πεζόδρομος για αυτό και δεν ενοχλούν κανέναν». Κανέναν εκτός από ένα γείτονα. Ο οποίος προχώρησε σε καταγγελία και ο Δήμος πήρε όλες τις γλάστρες ως εγκαταλελειμμένες παρόλο που ήταν καταπράσινα τα φυτά και μόνο από το συγκεκριμένο σημείο.

Πήρε δηλαδή όλες τις γλάστρες της γιαγιάς. Και μαζί με το πράσινο, τη μνήμη από τη φροντίδα της. Το δικό της λιθαράκι σε μια τόσο γκρίζα πόλη.

Το μαγαζί δεν έμεινε όμως άπραγο. Έχει κάνει ήδη γνωστή την κατάσταση στον Δήμο και ζητά από τον κόσμο που θεωρεί εξίσου προβληματικό να αφαιρείται από την περιοχή το λιγοστό της πράσινο να διαμαρτυρηθεί επίσης.

«Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε», είναι το μήνυμα του Alphaville. Το οποίο ταυτόχρονα στέλνει και το μήνυμα ότι τα μαγαζιά δεν χρειάζεται να είναι σκέτες επιχειρήσεις και καρέκλες, όσο συστατικά στοιχεία της ταυτότητας που διαμορφώνει μια γειτονιά. Και παράγοντες για τη βελτίωσή της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman