ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Σινέ Αλεξάνδρα: Υπογραφές και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη διάσωσή του

Tweet
Share
Tweet
Share

Πριν δύο ημέρες, η διεύθυνση του χειμερινού κινηματογράφου Σινέ Αλεξάνδρα ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι η Τετάρτη 24 Απριλίου θα είναι η τελευταία ημέρα λειτουργίας της αίθουσας, καθώς ο ιδιοκτήτης του χώρου επέλεξε να μην ανανεώσει τη σύμβαση με τους διαχειριστές του κινηματογράφου.

Ακόμη παραμένουν άγνωστες οι προθέσεις του ιδιοκτήτη για το μέλλον του χώρου. Στην περίπτωση ωστόσο που παύσει να λειτουργεί ως σινεμά, η Καλλιθέα χάνει και την τελευταία της χειμερινή κινηματογραφική αίθουσα.

Τα τελευταία 9 χρόνια, το Σινέ Αλεξάνδρα είναι ένας ζωντανός χώρος πολιτισμού και μια υγιής επιχείρηση, που κατόρθωσε, σε δύσκολες εποχές για το σινεμά, να προσελκύσει το κοινό της Καλλιθέας (και όχι μόνον), με ένα ισορροπημένο, ποιοτικό αλλά και δημοφιλές πρόγραμμα, που καλύπτει όλες τις προτιμήσεις των θεατών, από απαιτητικούς σινεφίλ, έως οικογένειες και παιδιά. Αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού, όπου οι εργαζόμενοι, με το χαμόγελο και την άψογη εξυπηρέτηση, κατάφεραν να αναπτύξουν προσωπικές σχέσεις με τους θεατές, οι οποίοι συχνά επιλέγουν την κινηματογραφική αίθουσα για τις οικογενειακές τους εξόδους.

Στο άκουσμα της είδησης πολλοί ήταν εκείνοι που αντέδρασαν κι εξέφρασαν την απογοήτευσή τους. Ενώ βλέποντας την πόλη τους χρόνο με τον χρόνο να αλλάζει δραματικά χαρακτήρα, καθώς η Καλλιθέα δεν είναι η πρώτη περιοχή της Αθήνας που στερείται από την καθημερινότητά της μεγάλη οθόνη, άνθρωποι του κινηματογράφου και δημοσιογράφοι που καλύπτουν χρόνια το ρεπορτάζ για την 7η Τέχνη, συμπράττοντας με ανθρώπους της περιοχής, πήραν την απόφαση να προχωρήσουν σε ενέργειες για τη διάσωση του σινεμά.

Μία πρώτη κίνηση αποτελεί η συγκέντρωση στην οποία καλούν αύριο, τελευταία ημέρα της λειτουργίας του, έξω από την πόρτα του σινεμά στις 18.30 σε ένδειξη υποστήριξης και διαμαρτυρίας.

Ταυτόχρονα απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα στον κόσμο να στηρίξει το αίτημα για τη συνέχιση της λειτουργίας του Σινέ Αλεξάνδρα, υπογράφοντας το σχετικό ψήφισμα. Ο αριθμός των υπογραφών που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής προσεγγίζει τις 2.000 και σκοπός είναι να ασκηθεί η μεγαλύτερη δυνατή πίεση στους αρμόδιους θεσμούς – φορείς (Δήμος Καλλιθέας, Περιφέρεια Αττικής, Υπουργείο Πολιτισμού, κ.α.) προκειμένου να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν για την επίλυση του ζητήματος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman