ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Βρετανία: Το καλύτερο τραγούδι απ' όσα δεν έφτασαν ποτέ στην κορυφή των Charts, ανήκει στους Killers

Tweet
Share
Βρετανία: Το καλύτερο τραγούδι απ' όσα δεν έφτασαν ποτέ στην κορυφή των Charts, ανήκει στους Killers Photograph: Richard Isaac/Rex/Shutterstock
Tweet
Share

Ξεπέρασε ακόμη και το Wonderwall των Oasis που επίσης δεν είχε καταφέρει να βρεθεί στην πρώτη θέση.

Το Mr Brightside των The Killers, το οποίο είναι ήδη το μακροβιότερο στη λίστα με τα 100 κορυφαία χιτάκια στην ιστορία των βρετανικών Charts, αναδείχθηκε ως το εμπορικότερο single που έχει βγει, χωρίς να έχει φτάσει προηγουμένως στο Νούμερο 1 των Charts της χώρας.

Κι ενώ διανύει την 408η εβδομάδα του στη 71η θέση των Charts, με 1.8 εκατομμύρια προβολές την εβδομάδα, το Mr Brightside - το όποιο όπως υπογραμμίζει ολίγον τι καυστικά ο Guardian πως είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε γάμους, βραδιές καραόκε και βραδιές σε κλαμπ - ξεπέρασε το Wonderwall των Oasis ως το πιο επιτυχημένο single που δεν έφτασε ποτέ στην κορυφή, με 5,57 εκατομμύρια πωλήσεις.

Το Mr Brightside κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2003 ανάμεσα σε 500 singles από τη βρετανική indie εταιρεία Lizard King. Η μπάντα έκανε την επανάστασή της την επόμενη χρονιά με την επιτυχία Somebody Told Me να φτάνει στην 3η θέση των Charts του Ηνωμένου Βασιλείου και το επανεκδοθέν Mr Brightside έφτασε στη 10η θέση, χωρίς όμως να καταφέρνει να αναρριχηθεί ποτέ ψηλότερα.

«Αυτό το βραβείο σημαίνει πολλά για εμάς, το βρετανικό κοινό αγκάλιασε απόλυτα το Mr Brightside και ανυπομονούμε να γιορτάσουμε μαζί σας στο δρόμο», σχολίασε σχετικά το συγκρότημα.

Η αποκαθήλωση του Wonderwall έχει και μια πιο συγκινητική, ενδεχομένως και ειρωνική, πλευρά, καθώς οι Oasis ήταν εκείνοι που αποτέλεσαν την αφορμή για να γραφτεί το τραγούδι των Killers. «Ήθελα να γράψω μια απάντηση στο Don't Look Back in Anger, πράγμα που είναι μια περίεργη φιλοδοξία για έναν 20χρονο», είχε δηλώσει ο frontman του συγκροτήματος Brandon Flowers στον Guardian το 2019.

Το Mr Brightside βασίζεται σε μια πραγματική εμπειρία του Flowers, μιλώντας για την αγαπημένη ενός άνδρα, η οποία τον απάτησε κι εκείνος προσπαθεί να το αντιμετωπίσει με αξιοπρέπεια: εξ ου κι ο αισιόδοξος τόνος της φράσης του τίτλου. Το τραγούδι γράφτηκε αφού χώρισε ο Flowers με τη σύντροφό του, με την οποία είχαν δει μαζί μία συναυλία των Oasis. «Πληγώθηκα πάρα πολύ», είπε, «οπότε λειτούργησε σα κάθαρση για μένα. Υπήρχε και κάτι πραγματικά ρομαντικό στη διαδικασία γιατί γράφτηκε πριν έρθουν στη ζωή μας τα smartphones. Στην πραγματικότητα χρειάστηκε μόνο ένα στυλό κι ένα χαρτί και στη συνέχεια καταφέραμε να φτιάξουμε ένα τραγούδι που αγαπήθηκε σε όλο τον κόσμο. Το να κάνω μια προδοσία να ακούγεται τόσο ωραία ήταν κάτι που προέκυψε τυχαία».

Μετά το Mr Brightside και τους το Wonderwall στην κατάταξη με τα πιο επιτυχημένα τραγούδια που δεν ανέβηκαν στην πρώτη θέση των Charts βρίσκεται η μπαλάντα All of Me του John Legend.

Το Take Me to Church του Hozier και το Fairytale of New York των Pogues συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα, με το το Castle on the Hill του Ed Sheeran, το Riptide του Vance Joy (άλλο ένα τραγούδι που είχε ταβάνι του τη 10η θέση), το Pompeii των Bastille, το Let Her Go των Passenger και το Budapest του George Ezra να ακολουθούν.

Αυτή την περίοδο οι Killers προετοιμάζονται για την επόμενη περιοδεία τους, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία και πρόκειται να βασιστεί στις μεγαλύτερες επιτυχίες της μπάντας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman