ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Συρία: 70 νεκροί σε επιδρομές της Πολεμικής Αεροπορίας

Tweet
Share
Tweet
Share

Τουλάχιστον 59 πολίτες σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε επιδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας που έπληξε αγορά στην περιοχή αλ Μπαμπ, βορειοανατολικά της πόλης Χαλέπι, σύμφωνα με πληροφορίες της μη κυβερνητικής οργάνωσης Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μια δεύτερη επιδρομή της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας σε ένα τμήμα του Χαλεπιού που ελέγχουν οι αντάρτες, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 12 πολίτες επίσης χθες, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η επιδρομή στην αλ Μπαμπ, όπως ανέφερε η ΜΚΟ, έγινε με βαρέλια με εκρηκτικά, ατσάλινους κυλίνδρους γεμάτους με θραύσματα και εκρηκτικές ύλες. Η κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ έχει αρνηθεί ότι χρησιμοποιεί τέτοιες αυτοσχέδιες βόμβες.

Οι συριακές δυνάμεις έχουν πλήξει πολλές φορές από αέρος την αλ Μπαμπ, η οποία ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), από τα τέλη του 2014.

Τα Ηνωμένα Έθνη καταδίκασαν σθεναρά τους βομβαρδισμούς, που όπως ανέφεραν είχαν αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο 70 άμαχοι. Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα, δήλωσε ότι είναι «εντελώς απαράδεκτο το ότι η συριακή Πολεμική Αεροπορία επιτίθεται εναντίον του εδάφους της ίδιας της χώρας αδιακρίτως, σκοτώνοντας πολίτες, όπως συνέβη σήμερα στο Χαλέπι με βάρβαρο τρόπο. Η χρήση βαρελιών με εκρηκτικά πρέπει να σταματήσει».

Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA δεν αναφέρθηκε στις επιδρομές, αλλά επικαλούμενο μια πηγή στον στρατό ανέφερε πως οι ένοπλες δυνάμεις στοχοθέτησαν άνδρες του ΙΚ στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας Χαλέπι και έπληξε αντάρτες σε έναν δρόμο που οδηγεί στα σύνορα με την Τουρκία, νότια του Χαλεπιού, αλλά και μέσα στην ίδια την πόλη.

πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman