ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Κρίσιμες ώρες για την εκλογή αρχηγού στη ΝΔ

Tweet
Share
Tweet
Share

Λίγες ώρες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής των υποψηφιοτήτων για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, κορυφώνεται η μάχη των κομματικών «φυλών» για τον έλεγχο του κόμματος.

Πηγή:reporter.gr

Οικογενειακοί "εμφύλιοι", όπως αυτός που σοβεί στην Οικογένεια Μητσοτάκη, αγώνες ανακατανομής ισχύος μεταξύ παραδοσιακών πολιτικών τζακιών, αλλά και υφέρπουσες προσωπικές φιλοδοξίες που ανεβαίνουν ασύντακτα στην επιφάνεια, συνθέτουν το γρίφο της εκλογής νέου αρχηγού, η λύση του οποίου, περνά από τις διαθέσεις του Β. Μεϊμαράκη και όπως όλοι εικάζουν στη Συγγρού, θα διαμορφώσει τις νέες κομματικές ισορροπίες, αλλά και τον τρόπο που το κόμμα θα πορευτεί την επόμενη μέρα μιας ακόμα δεινής εκλογικής ήττας.   

Οι κομματικοί στρατοί, είναι «με το όπλο παρά πόδα» περιμένοντας τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να σταματήσει να μαδά τη μαργαρίτα και να αποσαφηνίσει τις προθέσεις του, έχοντας, όμως στο μεταξύ εξασφαλίσει τη στήριξη του κραταιού καραμανλικού στρατοπέδου και κορυφαίων στελεχών.

Και στο παρασκήνιο, πυκνώνουν οι επαφές και οι προσεγγίσεις για την διασφάλιση συμμαχιών που θα επιτρέψουν την κατοχύρωση θέσεων, μιας και όλοι παραδέχονται πως ό ,τι και να συμβεί, το παιχνίδι στην κορυφή της ηγετικής πυραμίδας, ακόμα και αν εκλεγεί νέος πρόεδρος, θα ανασταλεί προσωρινά μέχρι την επόμενη κρίση.

Οι μοναδικοί βέβαιοι υποψήφιοι, προσώρας, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας, ενώ, τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ανοίξουν τα χαρτιά τους, οι Νίκος Δένδιας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης, που βρίσκονται ειδικώς οι δύο τελευταίοι σε αναζήτηση ερεισμάτων. Άγνωστο παραμένει αν ο Β. Κικίλιας επιδιώξει την κάθοδο στην κομματική αρένα, έχοντας την στήριξη του Α. Σαμαρά, στην πλευρά του οποίου, πάντως, επικρατεί σιγή ασυρμάτου. .

Στη συνάντηση που είχαν το βράδυ της Παρασκευής στη Ραφήνα ο Κώστας Καραμανλής με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να υπέδειξε στον Β. Μεϊμαράκη ότι βιάστηκε να ανοίξει το θέμα, συγκατανεύοντας όμως τελικά να τον στηρίξει στη μάχη.

Στο αυτό μήκος της μοναδικής υποψηφιότητας, είναι εδώ και καιρό και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία σε διαδοχικές συναντήσεις που είχε με βουλευτές και στελέχη, επιμένει ότι στηρίζει την παρουσία του νυν προέδρου στο τιμόνι της παράταξης.

Όλα θα ξεκαθαρίσουν από το πρωί της Δευτέρας, οπότε ο κ. Μεϊμαράκης, που σταθμίζει «σαδιστικά» τα δεδομένα, αναμένεται να ανακοινώσει επισήμως τις αποφάσεις του.

Στο μεταξύ, το χαρτί που «έλειπε» έσπευσε να συμπληρώσει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος με επιστολή του προς τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής ζητεί 50 υπογραφές που χρειάζονται προκειμένου να κατέβει και αυτός στον ευγενή στίβο…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman