ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Έρχεται ο Μοσκοβισί-Γαλλική ενίσχυση περιμένει η Αθήνα

Tweet
Share
Tweet
Share

Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει σήμερα και αύριο ο Επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, προκειμένου να έχει σειρά συναντήσεων με στελέχη της κυβέρνησης και να ενημερωθεί για την πρόοδο στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος.

Στις 18:30 ο κ. Μοσκοβισί θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Επίτροπος υπενθύμισε ότι υπάρχουν «σκληρές αποφάσεις» οι οποίες πρέπει να ληφθούν «έως το τέλος της χρονιάς» από την ελληνική κυβέρνηση. Οι αποφάσεις αυτές, τόνισε, αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου να συνεχίσει να λαμβάνει η Αθήνα κεφάλαια από τους διεθνείς πιστωτές της.

Παρά τα προμηνύματα το Μαξίμου θα επικοινωνήσει την ανάγκη πολιτικής απόφασης για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια, και τους πλειστηριασμούς.

Την ίδια ώρα όλα τα καυτά θέματα παραμένουν ορθάνοιχτα. Εξ αυτού του λόγου κρίσιμη σύσκεψη είχε μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Γιάννη Δραγασάκη και κορυφαίους υπουργούς, Φλαμπουράρη, Τσακαλώτο και Παππά.

Σε ένα πλαίσιο μόλις 12 ημερών έως τις 15 Νοεμβρίου, η κυβέρνηση πρέπει να έχει δώσει λύσεις και να έχει κλείσει μέτωπα για να τελεσφορήσει η αξιολόγηση.

Αυτό που δεν έχει ξεκαθαρίσει είναι αν η άφιξη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ που αναμένεται στην Ελλάδα τον Νοέμβριο, θα γίνει με την ολοκλήρωση τους

Σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΝΙ η επίσκεψη του επίτροπου Πιερ Μοσκοβισί, προετοιμάζει το ταξίδι του Γιούνκερ σε μια σημειολογική κίνηση του ρόλου της Κομισιόν, στην Ελλάδα.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman