ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μαραθώνιος διαπραγματεύσεων για συμφωνία μέχρι το Σάββατο

Tweet
Share
Tweet
Share

Σε αγώνα δρόμου επιδίδονται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και οι εκπρόσωποι των δανειστών στην Αθήνα προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία στα "ανοιχτά" ζητήματα μέχρι το Σάββατο, κάτι που θεωρείται απολύτως εφικτό, σύμφωνα με το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΥΣΟΙΠ που εξεδόθη έπειτα από τη συνεδρίασή του την Πέμπτη, συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις για να υπάρξει συμφωνία μέχρι το Σάββατο, ενώ για την Κυριακή έχει προγραμματιστεί EuroWorking Group (EWG)μέσω τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να επικυρώσει τη συμφωνία.

Να σημειωθεί ότι στην τηλεδιάσκεψη αυτή η Αθήνα αναμένει να εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ, ενώ το νομοσχέδιο πρόκειται να ψηφιστεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Στην κατεύθυνση αυτή, έχει προγραμματιστεί νέα συνάντηση των Τσακαλώτου-Σταθάκη-Χουλιαράκη με τους θεσμούς το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ η τρίωρη συνάντηση τους την Πέμπτη έληξε χωρίς δηλώσεις.

Τα βασικά αγκάθια παραμένουν τα "κόκκινα" δάνεια αλλά και το πακέτο των δημοσιονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες παραμένουν στο τραπέζι διαφορετικές προτάσεις από τις δυο πλευρές και αναζητείται κοινό έδαφος για να γεφυρωθούν και αυτό παρά το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά έχει υποχωρήσει σημαντικά αναφορικά με την αντικειμενική αξία της κατοικίας αλλά και του ετήσιου εισοδήματος.

Παράλληλα, εκκρεμούν και τα ζητήματα των 100 δόσεων, των γενόσημων φαρμάκων, αλλά και των ισοδυνάμων για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση των Βρυξελλών είναι μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας που θα παραμείνουν οι εκπρόσωποι των θεσμών στην Αθήνα για να συνυπογραφεί το τελικό κείμενο του προϋπολογισμού του 2016, εκτός από αυτές τις εκκρεμότητες, να τεθούν στο τραπέζι και το ασφαλιστικό και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Εν τω μεταξύ, σήμερα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο το ασφαλιστικό.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman