ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πιθανή η συνάντηση των υπ. Εξωτερικών Ρωσίας - Τουρκίας

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών και ο Ρώσος ομόλογός του συμφώνησαν, στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν σήμερα, ότι θα μπορούσαν να συναντηθούν στο Βελιγράδι την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος ακύρωσε την προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη, είπε πως η Ρωσία θεωρεί πως η κατάρριψη του μαχητικού ήταν προσχεδιασμένη ενέργεια και πως η Μόσχα θα "επανεξετάσει σοβαρά" τις σχέσεις της με την Άγκυρα.

Η συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί κατά τη σύνοδο του Υπουργικού Συμβουλίου του ΟΑΣΕ στη Βελιγράδι, στη Σερβία, στις 3-4 Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ, η Γερμανία εξέφρασε σήμερα την ανησυχία της για την κατάρριψη από την Τουρκία ενός ρωσικού μαχητικού κοντά στα σύνορα με τη Συρία και κάλεσε τη Μόσχα και την Άγκυρα να κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να αποφύγουν μια περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης μεταξύ τους.

"Καλούμε την Άγκυρα και τη Μόσχα να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να αποφύγουν μια περαιτέρω κλιμάκωση", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, προσθέτοντας πως επείγει οι δύο κυβερνήσεις να επιδιώξουν επαφή μεταξύ τους.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman