ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

«Κάλεσμα» Τσίπρα σε επενδυτές να εμπιστευτούν την Ελλάδα

Tweet
Share
Tweet
Share

Κάλεσμα στους ξένους επενδυτές να εμπιστευτούν την Ελλάδα και τη συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στο πλαίσιο του 17ου ετήσιου Capital Link Invest in Greece Forum που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη. 

«Αναγνωρίζουμε τις αδυναμίες μας και προσπαθούμε να τις μετατρέψουμε σε πλεονεκτήματα και ευκαιρίες. Αξιοποιούμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Για αυτό σας καλούμε να εμπιστευτείτε την Ελλάδα. Σας καλούμε να μας εμπιστευθείτε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας. 

«Διαπραγματευθήκαμε σκληρά, ζητώντας πραγματικές μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν την ανάπτυξη και δεν συρρικνώνουν τις προοπτικές. Καταλήξαμε με μια συμβιβαστική συμφωνία που περιλαμβάνει για πρώτη φορά: χαμηλότερους δημοσιονομικούς στόχους, περισσότερα επενδυτικά κονδύλια από την Ευρώπη και ξεκάθαρη δέσμευση για ελάφρυνση χρέους. Αυτοί οι τρεις πυλώνες, συνδυαστικά, μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την αντιμετώπιση της ανεργίας», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για σταθερό πολιτικό περιβάλλον μετά και τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, αναλύοντας τον προγραμματισμό της κυβέρνησης για τη βελτίωση του επενδυτικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Τόνισε ότι η Ελλάδα αναμένεται να επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το β' εξάμηνο του 2016, ενώ η επικείμενη επαναφορά του waiver της ΕΚΤ και οι αγορές από την κεντρική τράπεζα των ελληνικών ομολόγων στο πλαίσιο του QE αναμένεται να οδηγήσουν σε έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πετύχουμε και θα αποκτήσουμε πρόσβαση σε χρηματοδότηση τόσο για τον δημόσιο τομέα όσο και για τις επιχειρήσεις», σημείωσε, τονίζοντας τη σημασία της γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman