ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Φέσσας στη Handelsbatt: Θα χρειαστούμε 100 δισ. ακόμα

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Η Ελλάδα θα χρειαστεί το ποσό των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ σε επενδύσεις μέσα στα επόμενα επτά χρόνια προκειμένου να αντιστρέψει την τεράστια αποεπένδυση που συμβαίνει στη χώρα τα τελευταία 7-8 χρόνια και να ξαναγίνει ανταγωνιστική, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Handelsblatt».

 

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ προειδοποίησε ακόμα για κίνδυνο "ισχυρής οπισθοδρόμησης" τόσο στα δημόσια έσοδα όσο και στην ικανότητα της ελληνικής οικονομίας να κρατήσει το ταλαντούχο ανθρώπινο δυναμικό της και τις ανταγωνιστικές επιχειρήσεις στη χώρα, εάν, όπως αναφέρει, η φορολόγηση και το κόστος της επιχειρηματικής δραστηριότητας συνεχίσουν να αυξάνονται, όπως οι τρέχουσες κυβερνητικές πρωτοβουλίες υποδηλώνουν.


Ο κ. Φέσσας τονίζει ακόμη ότι οι ξένοι επενδυτές απευθύνουν τρία βασικά μηνύματα προς την κυβέρνηση: «Πρώτον, να υπάρξει άμεση άρση της αβεβαιότητας και οικοδόμηση κλίματος εμπιστοσύνης. Για το σκοπό αυτό, η επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του μνημονίου είναι ένα απαραίτητο βήμα. Δεύτερον, οι ξένες εταιρείες που επενδύουν στην Ελλάδα να αισθανθούν ασφαλείς και ευπρόσδεκτες. Τρίτον, οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι ηγέτες να ενθαρρύνουν την επιστροφή της χώρας μας στην ομαλότητα και τη σταθερότητα, συμπεριλαμβανομένης της κοινής ευθύνης τους για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών».


Ο πρόεδρος του ΣΕΒ αναφέρει ακόμη ότι υπάρχει αξιοσημείωτη πρόοδος στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, "απαιτείται, όμως, πιο αποφασιστική ηγεσία, από τώρα και στο εξής".

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το τι πρέπει να γίνει για την ενθάρρυνση των επενδύσεων ο κ. Φέσσας απάντησε ότι η Ελλάδα έχει εισέλθει στο 8ο έτος ύφεσης και η αποεπένδυση που έχει συμβεί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι τεράστια και θα απαιτήσει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΣΕΒ, περίπου 100 δισ. ευρώ επενδύσεις για τα επόμενα 7 χρόνια σε δυναμικούς, παραγωγικούς τομείς, με εξαγωγική δραστηριότητα, ανταγωνιστικούς σε διεθνές επίπεδο, που δημιουργούν «καλές» θέσεις εργασίας. 

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2022 Premium S.A. All Rights Reserved.