ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

«Βόμβα» ΕΛΣΤΑΤ για ύφεση 0,7% το 2015

Tweet
Share
Tweet
Share

Υψηλότερη από τις εκτιμήσεις που είχαν διατυπωθεί το τελευταίο διάστημα και ήθελαν την οικονομία να σημειώνει μηδενική ή οριακή ύφεση το 2015 ήταν η συρρίκνωση της οικονομίας. 

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της στατιστικής υπηρεσίας για το τέταρτο τρίμηνο του 2015 και με βάση τα διαθέσιμα εποχικά διορθωμένα στοιχεία, τοΑκαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου παρουσίασε μείωση κατά 0,6%, σε σχέση με το 3ο τρίμηνο 2015, ενώ σε σύγκριση με το 4ο τρίμηνο 2014 η πτώση ήταν 1,9%.

Η ΕΛΣΤΑΤ σημειώνει ότι αυτή είναι η πρώτη μέτρηση και τα στοιχεία αναμένεται να αναθεωρηθούν, όταν καταρτιστούν και ανακοινωθούν τα προσωρινά στοιχεία στις 29/02/2016, με βάση επικαιροποιημένα πρωτογενή στοιχεία που θα έχουν καταστεί διαθέσιμα τότε. Τα στοιχεία αυτά είναι είτε μηνιαία (όπως στοιχεία μηνός Δεκεμβρίου ισοζυγίου πληρωμών) είτε τριμηνιαία (όπως δείκτες κύκλου εργασιών των κλάδων των υπηρεσιών και στοιχεία της έρευνας εργατικού δυναμικού).

Με αυτό το δεδομένο η ύφεση για το σύνολο της χρονιάς διαμορφώνεται σε 0,7% περίπου του ΑΕΠ, έναντι μηδενικής ύφεσης στην οποία βασίζονται οι εκτιμήσεις του προϋπολογισμού και οι διαπραγματεύσεις.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman