ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

«Κατασκήνωσαν» στο Σύνταγμα οι αγρότες-Νέο συλλαλητήριο σήμερα

Tweet
Share
Tweet
Share

Σε νέο συλλαλητήριο θα προχωρήσουν σήμερα Σάββατο οι αγρότες από όλη την Ελλάδα που κατέκλυσαν την Παρασκευή την Αθήνα. Μάλιστα, οι αγρότες από τη Θεσσαλία, την Κρήτη, την Πελοπόννησο ενισχύθηκαν σήμερα και από τους συναδέλφους τους από την Ημαθία, που έχουν φτάσει ήδη στην πρωτεύουσα, και από τον Προμαχώνα, που αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Πιο συγκεκριμένα, για σήμερα προγραμματίζονται δύο συλλαλητήρια, το πρώτο στις 11 το πρωί στην πλατεία Ομονοίας από το ΠΑΜΕ και το δεύτερο το απόγευμα στο Σύνταγμα από τους αγρότες.

Οι τελευταίοι μάλιστα διανυκτέρευσαν στις σκηνές στην πλατεία Συντάγματος και δηλώνουν πως δεν πρόκειται να φύγουν αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους.

«Αν δεν πάρουν πίσω τα σχέδιά τους, εμείς δεν θα φύγουμε από εδώ» διαμηνύουν οι εκπρόσωποί τους στην κυβέρνηση.

2

Όπως μάλιστα ανέφερε στο χαιρετισμό του ο κ. Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, προϋπόθεση για να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου είναι η απόσυρση των εξεταζόμενων μέτρων για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Εκ μέρους του μπλόκου του Προμαχώνα ο κ.Γιάννης Τουρτούρας ανέφερε ότι οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στα μπλόκα, ενώ ο κ. Γιάννος Βάγγος από το μπλόκο του Κάστρου απηύθυνε κάλεσμα ενότητας γιατί, όπως είπε, «έρχονται δύσκολες ημέρες».

Υπενθυμίζεται ότι στο χθεσινό παναγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος συμμετείχαν περίπου 10.000 αγρότες από όλη την Ελλάδα.

3

Μάλιστα, μετά από συμφωνία του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα με εκπροσώπους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων, επέτράπη η είσοδος στην πρωτεύουσα είκοσι τρακτέρ από τον κόμβο της Νίκαιας, τα οποία πραγματοποίησαν συμβολική πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman