ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Παππάς: Καμία περικοπή σε κύριες συντάξεις, προστατεύεται το 90%

Tweet
Share
Tweet
Share

Την θέση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία περικοπή σε κύριες συντάξεις διατυπώνει ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς.

Με μηνύματα του στο twitter ο κ. Παππάς, αναφερόμενος στη συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών υποστηρίζει ότι πρόκειται για μύθο ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έφερε πιο βαριά μέτρα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, κάνοντας λόγο για ήπια δημοσιονομική προσαρμογή για την επούλωση των πληγών που άφησαν το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.Χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς αναφέρει ότι τα μέτρα του πρώτου και δεύτερουμνημονίου έφεραν μέτρα ύψους 63 δις ευρώ, όταν η ισχύουσα συμφωνία προβλέπει μέτρα 5,4 δις ευρώ.

Παράλληλα ο υπουργός Επικρατείας τονίζει ότι είναι μύθος ότι το 2015 καταστράφηκε η ελληνική οικονομία, αναφέροντας μεταξύ άλλων  πως το 2015 απορροφήθηκε σε ποσοστό 98% το ΕΣΠΑ, πως αυξήθηκαν κατά 18% οι τουριστικές αφίξεις, ότι δημιουργήθηκαν 116.000 νέες θέσεις εργασίας. Επιπλέον, ο κ. Παππάς υποστηρίζει πως η ισχύουσα συμφωνία προβλέπει ότι δεν θα γίνουν περικοπές σε κύριες συντάξεις. «Ισχυρίζονται πως υποκύπτουμε στις απαιτήσεων των δανειστών για μείωση στις κύριες συντάξεις. Ψεύδονται. Ξανά» αναφέρει ο κ. Παππάς, τονίζοντας ότι «αντίθετα με τους πρόθυμους της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, προστατεύουμε το 90% των συνταξιούχων».

Παράλληλα ο υπουργός Επικρατείας αναφέρει ότι «η πρώτη κατοικία είναι δικαίωμα» και ότι «χρέος μας είναι να το περιφρουρήσουμε». Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται ο κ. Παππάς με τη συμφωνία κατοχυρώνεται η προστασία όλων των δανείων έως 140.000 ευρώ που σχετίζονται με την πρώτη κατοικία, προστατεύεται το 94% των στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας και κατοχυρώνεται το πλαίσιο προστασίας και των όρων του δανεισμού.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman