ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Θεσμοί: Κάνουν come back για μπάνια, κουβέντα και υπενθυμίσεις

Tweet
Share
Tweet
Share

'Ένα deja vu θα ζήσει η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες καθώς από σήμερα ξεκινάει παρέλαση των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα.

Με αφορμή το συνέδριο του Economist, που γίνεται στο μαγευτικό παράλιο μέτωπο της Αθήνας στο Λαγονήσι οι εκπρόσωπο του ESM, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Επιτροπής θα βρεθούν τετ α τετ με εκπροσώπους της Ελληνικής πολιτείας. Έτσι ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, ο Ντέκλαν Κοστέλο, η Ντέλια Βελκουλέσκου και ο επικεφαλής του τμήματος δημοσιονομικής πολιτικής της ΕΚΤ Φραντσέσκο Ντρούντι θα μιλήσουν το πρωί της Τετάρτης σε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας. Δεν αποκλείεται στο περιθώριο της παρουσίας τους να έχουν σύντομες συζητήσεις με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτο ώστε να δουν από κοινού το πρόγραμμα και να κάνουν τις αναγκαίες υπενθυμίσεις. Άλλωστε στις δημόσιες τοποθετήσεις τους πέρα από την προσεκτική γλώσσα, τα εύσημα για την πορεία της αξιολόγησης θα κάνουν τις σχετικές παρατηρήσεις για το τι "δέον γενέσθαι" πριν απολαύσουν την Αθηναϊκή Ριβιέρα και τη γαλανή θάλασσα. Με ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις για το θέμα του χρέους που "καίει" την κυβέρνηση. Ωστόσο δεν αναμένονται εκπλήξεις καθώς ο Β.Σόιμπλε μπορεί να απέχει αλλά ακούει...

Έτσι το πρωί της Τρίτης ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, συναντιέται με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και αμέσως μετά θα προβούν σε δηλώσεις, στον απόηχο της έγκρισης την περασμένη Παρασκευή, από το διοικητικό συμβούλιο του ESM, της εκταμίευσης των 7,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα. Όπως αναμένεται θα τοποθετηθεί για το θέμα βιωσιμότητας του χρέους χωρίς όμως να αναμένεται κάποια έκπληξη για αναφορά πέρα από όσα έχουν ειπωθεί επανειλημμένα.

Την Τετάρτη συνεδριάζει, παρόντος του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, το δ.σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το οποίο αναμένεται να ανακοινώσει την επανένταξη των ελληνικών τραπεζών στο waiver.

Σήμερα, την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου και κατόπιν του Μαξίμου θα περάσει και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με τον πρωθυπουργό. Μετά τη συνάντησή με τον Πρωθυπουργό θα κάνουν κοινές δηλώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο κ. Γιούνκερ, θα είναι σήμερα κεντρικός ομιλητής στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, όπου θα μιλήσουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Γ.Α

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman