ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ηνωμένο Βασίλειο: Με ρυθμό 0,4% "έτρεξε" η οικονομία στο τρίμηνο

Tweet
Share
Tweet
Share

Οι επιχειρηματικές επενδύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο  υποχώρησαν στο α΄ τρίμηνο, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, ενισχύοντας τις ενδείξεις ότι η οικονομία έχανε έδαφος ακόμη και πριν το Ηνωμένο Βασίλειο  ψηφίσει την έξοδό του από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Η στατιστική υπηρεσία ανέφερε ότι οι επιχειρηματικές επενδύσεις στο α΄ τρίμηνο διαμορφώθηκαν 0,6% χαμηλότερα από ό,τι ήταν στους τρεις τελευταίους μήνες του 2015 και 0,8% χαμηλότερα από ό,τι ήταν πριν από ένα χρόνο.

Οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου θα επιβραδυνθεί κατακόρυφα τους επόμενους μήνες, καθώς η αβεβαιότητα για τη μελλοντική σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με τον μεγαλύτερο εμπορικό του εταίρο, επηρεάζει το εμπόριο και τις επενδύσεις και πλήττει την καταναλωτική και επιχειρηματική εμπιστοσύνη.

Η στατιστική υπηρεσία επιβεβαίωσε ότι η οικονομία αναπτύχθηκε 0,4% στο α΄ τρίμηνο στην τελευταία εκτίμηση για την οικονομική ανάπτυξη της περιόδου, αν και πρόσθεσε πως σε ετήσια βάση η ανάπτυξη ήταν ελαφρώς μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις, στο 1,8% σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση για 1,4%.

Η ONS (στατιστική υπηρεσία) τόνισε πως το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών στο Ηνωμένο Βασίλειο συρρικνώθηκε στο α΄ τρίμηνο αν και παραμένει σχετικά μεγάλο για το μέγεθος της οικονομίας.

Το έλλειμμα συρρικνώθηκε στις 32,6 δισ. στερλίνες (43,38 δισ. δολάρια) στο α΄ τρίμηνο, από τις 34 δισ. στερλίνες στο δ΄ τρίμηνο. Αυτό ισούται με 6,9% του ετήσιου ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman