ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Θεσμοί σε Τσακαλώτο: Καθυστερείτε τα προαπαιτούμενα-Στον «αέρα» η υποδόση

Tweet
Share
Tweet
Share

Με σημείωμα που απέστειλαν στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, οι Θεσμοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου λόγω καθυστέρησης υλοποίησης των προαπαιτούμενων. Στον αέρα κινδυνεύει να βρεθεί η υποδόση των 2,8 δισ.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με το σημείωμα των Θεσμών, οφείλει να βιαστεί ώστε να ολοκληρωθούν εντός του Αυγούστου οι διαπραγματεύσεις και να παραμείνει το πρόγραμμα μέσα στο χρονοδιάγραμμα ειδάλλως χάνουμε το Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου.

Τι περιλαμβάνει η ατζέντα του Eurogroup της 11ης Ιουλίου

Κυρίαρχο θέμα θα αποτελέσει ένας πρώτος απολογισμός του Brexit αλλά στο τραπέζι θα βρεθεί και η Ελλάδα η οποία οφείλει να προετοιμάσει το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων που πρέπει να εκπληρώσει η χώρα μας μέχρι τον Σεπτέμβριο για τη δόση των 2,8 δις ευρώ.

Οι δανειστές πιέζουν να προχωρήσουν νωρίτερα, μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο, καθώς από το φθινόπωρο το θέμα της Βρετανίας θα είναι εκείνο στο οποίο θα αφιερωθεί ο περισσότερος χρόνος.

Κομισιόν: Να βελτιωθεί η μέθοδος εργασίας στη δεύτερη αξιολόγηση

Την ανάγκη μιας «βελτιωμένης μεθόδου εργασίας» μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των ελληνικών αρχών που θα προετοιμάσει καλύτερη τη δεύτερη αξιολόγηση, εξέφρασε εχθές ο εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής, Αλεξάντερ Βιντερστάιν.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν υφίστανται ήδη ομάδες εργασίας της Επιτροπής που δουλεύουν από κοινού με τις ελληνικές αρχές πάνω στις μεταρρυθμίσεις της δεύτερης αξιολόγησης, ανέφερε πως η Επιτροπή επιθυμεί να «βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της μεθόδου εργασίας με τις ελληνικές αρχές, έτσι ώστε η δεύτερη αξιολόγηση να ολοκληρωθεί εγκαίρως και με επιτυχία».

Συνεχίζοντας σημείωσε πως «η επιτυχία αυτή απαιτεί σωστό σχεδιασμό και συντονισμό σε ό,τι αφορά στη φιλόδοξη ατζέντα μεταρρυθμίσεων», ενώ τόνισε πως τα δύο σημεία στα οποία έχει επικεντρωθεί η εργασία της Επιτροπής είναι η «ιδιοκτησία του προγράμματος» από την ελληνική κυβέρνηση και «η καλή επικοινωνία» προς όλα τα μέρη της ελληνικής διοίκησης. «Και τα δύο αυτά είναι σημαντικά για εμάς και για την επιτυχία του προγράμματος», υπογράμμισε ο Αλ. Βιντερστάιν.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman