ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

«Φρένο» Eurogroup στις προθέσεις της Αθήνας για τα πρωτογενή πλεονάσματα

Tweet
Share
Tweet
Share

«Ραντεβού» τον Σεπτέμβρη θα δώσουν οι Ευρωπαίοι εταίροι στην Ελλάδα στο σημερινό Eurogroup, στο οποίο η χώρα μας δεν θα είναι ψηλά στην ημερήσια διάταξη των θεμάτων, αλλά αναμένεται να λάβει αυστηρές υποδείξεις τόσο όσο προς την εκπλήρωση των προαπαιτουμένων, όσο και ως προς τις «σκέψεις» της για μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων κάτω από το 3,5% μετά το 2018.

Ειδικότερα, οι δανειστές αναμένεται να ασκήσουν πιέσεις στην Αθήνα για επιτάχυνση του νομοθετικού έργου για την εφαρμογή των προαπαιτούμενων της δεύτερης αξιολόγησης που προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο.

Παράλληλα, οι Ευρωπαίοι εταίροι αναμένεται πως θα βάλουν «φρένο» στις προθέσεις της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων κάτω από το 3,5% μετά το 2018, κάτι που αποτελεί στόχο της, στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2017-202.

Η αυστηρότητα των εταίρων σε αυτό το θέμα οφείλεται στο ότι αν αλλάξουν τώρα οι στόχοι θα πρέπει οι Ευρωπαίοι εταίροι να προκρίνουν τελικά πολύ πιο δραστικά μέτρα για το χρέος, όπως επιδιώκει η Ελλάδα και προτείνει το ΔΝΤ.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.