ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Κατρούγκαλος: Eυρωπαϊκό δρόμο στα εργασιακά, όχι αυτόν του ΔΝΤ

Tweet
Share
Tweet
Share

Θετική και επιθετική θα είναι η στάση της ελληνικής κυβέρνησης στην επικείμενη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, προκειμένου να αναστραφεί η γενικευμένη απορρύθμιση που ισχύει σήμερα στην εγχώρια αγορά εργασίας, σημειώνει ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Έχουμε μπει σε μια φάση που δείχνει ότι η οικονομία αρχίζει να ανακάμπτει, και το πραγματικό στοίχημα είναι η ανάπτυξη αυτή να είναι δίκαιη για όλους».

Υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει ένας ευρωπαϊκός δρόμος για τα εργασιακά και αυτός είναι ο δρόμος που προτείνουμε εμείς, και όχι ο δρόμος που προτείνει το ΔΝΤ».

Αναφερόμενος, στα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών περί μείωσης των συντάξεων, ο υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για αναστροφή της πραγματικότητας, διευκρινίζοντας ότι η παρακράτηση υπέρ υγείας, ύψους 6%, θα βοηθήσει τους πολλούς, καθώς όσοι παίρνουν μια μόνο κύρια σύνταξη θα δουν αυξήσεις με την εφαρμογή του μέτρου.

Σχολιάζοντας την περικοπή του ΕΚΑΣ ο υπουργός σημείωσε ότι δεν ήταν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση, διότι είχε ψηφιστεί η κατάργησή του ήδη από τον Ιούλιο με τις ψήφους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού. «Δεν μπορέσαμε να το σώσουμε. Ήταν από τις αναγκαστικές παραχωρήσεις που κάναμε εξαιτίας της συντριπτικής σε βάρος μας υπεροχής των δανειστών στη διαπραγμάτευση του Ιουλίου.

» Τώρα, προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε λίγο αυτούς που θα χάσουν το ΕΚΑΣ μέχρι να έρθει το τέλος του 2018, οπότε θα επανυπολογιστούν οι συντάξεις τους, και με την εθνική σύνταξη η κατάσταση θα ισορροπήσει», δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman