ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το Rolex του Steve McQueen στο σφυρί για 600.000 δολάρια

Tweet
Share
Tweet
Share

Αυτό τον Οκτώβριο, ο οίκος Phillips Watches θα διεξάγει δημοπρασία για το Rolex Submariner του Steve McQueen, το πιο σημαντικό ρολόι του McQueen που κυκλοφορούσε πάντα με αυτό στο χέρι του και το μόνο γνωστό ρολόι με το όνομά του. Εκτιμάται ότι η τιμή του ανέρχεται σε 600.000 δολάρια, αλλά αυτό το ποσό είναι εξαιρετικά χαμηλό, δεδομένου ότι η ίδια εταιρία (Phillips Watches) πώλησε το Rolex Daytona του Paul Newman για 17,8 εκατομμύρια δολάρια το περασμένο φθινόπωρο.

Phillips

Το ρολόι, δόθηκε από τον McQueen στον προσωπικό του stuntman, για πάρα πολλά χρόνια, τον Loren Janes, ως δώρο, με την εξής αφιέρωση χαραγμένη στην πλάκα του: "TO LOREN, THE BEST DAMN STUNTMAN IN THE WORLD. STEVE ". Θεωρήθηκε ότι χάθηκε στη μεγάλη πυρκαγιά έξω από το Λος Άντζελες το 2016. Μία από τις πολύ λίγες φωτογραφίες του McQueen με το Rolex, που εμφανίζεται στο βιβλίο του: "Μια ζωή σε εικόνες", τον δείχνει να το φοράει στο σετ μιας σκηνής της ταινίας Papillon (Ο Πεταλούδας)  του 1973.

Ο McQueen έδωσε το ρολόι στον Janes, ο οποίος διακινδύνευσε τη ζωή του για αυτόν σε πολυάριθμες επικίνδυνες ακροβατικές σκηνές σε γνωστές ταινίες όπως «Bullitt» and «The Great Escape», που γυρίστηκαν κάποτε στη δεκαετία του '70 και ο Loren Janes το φορούσε μέχρι το θάνατό του το 2017. Το σπίτι του Janes ήταν ένα από τα μόλις 18 που καταστράφηκε στην τραγική πυρκαγιά του LA και το ρολόι θεωρήθηκε αρχικά ότι έχει χαθεί στην πυρκαγιά.

Phillips

 

Και εδώ η ιστορία γίνεται πραγματικά ενδιαφέρουσα: ο Michael Eisenberg, μεσίτης ακινήτων στο Beverly Hills κατασκευαστής και εξέχων συλλέκτης αναμνηστικών έμαθε για την απώλεια "και γνωρίζοντας την αντοχή των Rolex Submariners" ενθάρρυνε την οικογένεια του James να προσπαθήσει να το βρει στα ερείπια, την οποία έκαναν τελικά "μετά από λίγες μέρες ".

Μόλις βρέθηκε το ρολόι, "η οικογένεια το έστειλε να εξεταστεί και να αποκατασταθεί από την Rolex USA, η οποία έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην τεκμηρίωση της διαδικασίας αποκατάστασης και τη διατήρηση της ανεκτίμητης περίπτωσης του ρολογιού. πράγματι εξακολουθεί να υπάρχει. " Ο Eisenberg το αγόρασε από την οικογένεια των Janes και τώρα το πουλάει.

Phillips

 

Όταν η Rolex επέστρεψε το ρολόι, έστειλε στην κόρη του Janes μια επιστολή επισημαίνοντας ότι η επιβίωση του ρολογιού «είναι μια εκπληκτική απόδειξη για την αντοχή ενός ρολογιού Rolex. Ο πατέρας σου, μέσω της αφοσίωσής του στη δουλειά του, τους συναδέλφους του, συμπεριλαμβανομένου του φίλου του και του ρολογιού του κ. Steve McQueen, και φυσικά στην οικογένειά του, αποδεικνύει χαρακτηριστικά που ενσωματώνουν την αληθινή αριστεία ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman