ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πρόσκληση γάμου με... κωδικό πρόσβασης

Tweet
Share
Tweet
Share

Η ανάγκη των φιλάθλων της ομάδας μπάσκετ Θίαμου Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας να παρακολουθούν τους αγώνες ακόμη και όταν δεν είναι εκεί, γέννησε μια νέα επιχείρηση που συνδυάζει την καινοτομία με την τεχνολογία.

 

Γάμοι και βαφτίσεις μέσω διαδικτύου θα μπορούν πλέον να παρακολουθούν οι εκλεκτοί φίλοι και συγγενείς που ήθελαν, αλλά δεν μπόρεσαν να είναι εκεί. Ενα εξειδικευμένο λογισμικό παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης του γάμου ή της βάφτισης αγαπημένων προσώπων μέσω live streaming, αρκεί να υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

wedding run

Η ιδέα
Την ιδέα είχε ο 30χρονος Σεραφείμ Παπάς, ο οποίος υλοποίησε για πρώτη φορά την εφαρμογή, για να εξυπηρετήσει τους συντοπίτες του και φιλάθλους της αγαπημένης του ομάδας μπάσκετ, Θίαμου Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας.

basketball

«Ήταν πολλοί εκείνοι που ήθελαν να παρακολουθήσουν τους αγώνες της ομάδας αλλά είτε ζούσαν πλέον στην Αθήνα ή ακόμη και στο εξωτερικό» εξηγεί ο 30χρονος ηλεκτρονικός απόφοιτος του ΤΕΙ Αθήνας. Αφού βρήκε λύση στο πρόβλημα των φιλάθλων, στις υπηρεσίες πρόσθεσε και την κάλυψη των πανηγυριών του χωριού του στην Αιτωλοακαρνανία.

Από το μπάσκετ στους γάμους
Η εφαρμογή είχε αρχικώς ερασιτεχνικό χαρακτήρα, αλλά στην πορεία κατάλαβε ο Σεραφείμ, ότι μπορεί να τη μετατρέψει σε επιχείρηση.

green wedding Melissa

Η πρώτη σκέψη ήταν να εξυπηρετήσει ζευγάρια που παντρεύονται ή βαφτίζουν τα παιδιά τους και θέλουν μαζί τους φίλους και συγγενείς που δεν μπορούν να είναι εκεί. Κι έτσι δημιούργησε την υπηρεσία που διατίθεται στο Livemoments.gr.

Τι περιλαμβάνει;
Η βασική υπηρεσία που προσφέρεται είναι αυτή της ζωντανής μετάδοσης της εικόνας (και του ήχου φυσικά) του μυστηρίου, ωστόσο μπορεί να «ντυθεί» και με επιπλέον λειτουργίες. Στο Livemoments.gr μπορεί να επιλέξει κανείς την προσθήκη γραφικών, που θα εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης, ή ακόμη και την δυνατότητα συνομιλίας (chat) με τους χρήστες ή τους θεατές του μυστηρίου. Πρόσβαση στην εικόνα δεν έχουν όλοι φυσικά, παρά μόνο οι κάτοχοι ειδικού κωδικού, ο οποίος μάλλον δίδεται στους καλεσμένους μαζί με την... πρόσκληση. 

Πού απευθύνεται;
Σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο, που έχει εκπονήσει ο ίδιος εκτιμά ότι κυριότεροι πελάτες του θα είναι οι εκατοντάδες αλλοδαποί που έρχονται στην χώρα να παντρευτούν σε ειδυλλιακά τοπία όπως είναι η Σαντορίνη, η Κρήτη και η Ρόδος.

Wedding

Απευθύνεται βέβαια και σε Έλληνες που παντρεύονται στον τόπο τους αλλά έχουν συγγενείς στο εξωτερικό. Άμεσα προγραμματίζει να δικτυωθεί με διοργανωτές γάμων αλλά και φωτογράφους με στόχο την διάδοση της υπηρεσίας του. Το αρχικό του κεφάλαιο, προκειμένου να εδραιωθεί η επιχείρησή του και να μπορεί να λειτουργεί με τους ρυθμούς και την ταχύτητα που θέλει, ανέρχεται, όπως υπολογίζει, περίπου στα 45.000 ευρώ. Ήδη έχει καλύψει τον πρώτο γάμο. Το ζευγάρι ήθελε να ικανοποιήσει την επιθυμία των συγγενών του στην Ολλανδία,
 να συμμετάσχουν στο μυστήριο.

Πόσο κοστίζει;
Η βασική υπηρεσία διατίθεται προς 350 ευρώ (χωρίς τον ΦΠΑ) και αφορά εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Αθήνα. Για περιοχές εκτός Αττικής, ο Σεραφείμ εξηγεί ότι ο πελάτης θα πρέπει να αναλάβει και τα έξοδα μετακίνησης.
money clipart 1    
 
Ο 30χρονος Σεραφείμ Παπάς, απέσπασε με το Livemoments.gr, το δεύτερο βραβείο στον διαγωνισμό φοιτητικών επιχειρηματικών ιδεών και σχημάτων που διοργάνωσε το INNOVATHENS, ο κόμβος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας του δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τις Μονάδες Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας των Πανεπιστημίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman