ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Γιατί ο Bruce Springsteen αποκαλείται “The Boss"

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

 Ο Bruce Springsteen απέκτησε το ψευδώνυμο «The Boss» κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών της The E Street Band παίζοντας σε διάφορα κλαμπ και μπαρ. Ήταν η δουλειά του Springsteen, ως ηγέτη της μπάντας, να συλλέξει τα χρήματα που κέρδιζαν κάθε νύχτα μετα την παρασταση και να πληρώσει ανάλογα τα μέλη της μπάντας. Και ενώ μπορεί να έχει ταπεινή προέλευση, έχει φτάσει να σημαίνει πολύ περισσότερα για τις λεγεώνες των θαυμαστών του σε όλο τον κόσμο.

Παρόλο που έχει κάνει περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια τα τελευταία χρόνια χάρη στους δίσκους και σε παγκόσμιες περιοδείες, έχει δείξει συχνά ότι δεν έχει χάσει τις συνήθειες του. Βαθιά, μακριά από όλη τη γκλάμορ και την αίγλη, είναι ένα απλό παιδί από το New Jersey που ήθελε να τραγουδήσει και να παίξει κιθάρα επειδή είδε τους Beatles στην τηλεόραση μια νύχτα, κατά τη διάρκεια του The Ed Sullivan Show στις αρχές της δεκαετίας του '60.

Το αφεντικό σε μια σειρά σκίτσων που ονομάζονται «Legends of Springsteen», εμφανίζονταν σε φανταστικές ιστορίες, να κάνει διάφορα, από το  να καθαρίζει μπαρ, μέχρι να σώζει τον κόσμο από εξωγήινους στον ελεύθερο χρόνο του, βοηθώντας τον έτσι, να αποκτήσει τη φήμη του ανθρώπου του λαού. 

Ο Springsteen συμμετέχει σε πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις και δωρίζει πολλά χρήματα σε ανθρωπιστικούς σκοπούς στην ιδιαίτερη πατρίδα του το New Jersey. Ενώ ορισμένες από αυτές τις φιλανθρωπίες του έχουν γίνει δημόσια γνωστές, πολλές από αυτές δεν αναγνωρίζονται. Στην εφημερίδα Philadelphia Inquirer το 1999 αναφέρθηκε ότι:

Από το 1995, οι κάτοικοι χαμηλού εισοδήματος της περιφέρειας Monmouth ελάμβαναν 35.000 δολάρια για επισκευές στο σπίτι, χωρίς να γνωρίζουν ότι ο άγγελος τους ήταν ο Springsteen μέχρι το Newark Star-Ledger να αναφέρει την φιλανθρωπία του.

Άλλο ένα από τα πιο ωραία πράγματα για το φιλανθρωπικό έργο του Springsteen είναι ότι επιλέγει να μην δημοσιοποιεί τη συντριπτική πλειοψηφία του έργου του. Τα τελευταία χρόνια ο Springsteen έχει κάνει εμφανίσεις σε μια ετήσια συναυλία για το Ίδρυμα Light of Day, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που έχει δημιουργηθεί για να βοηθήσει εκείνους που υποφέρουν από τη νόσο του Πάρκινσον. Ο  Springsteen είναι από τους πιο υψηλά αμειβόμενους καλλιτέχνες, και για να παίξει σε αυτό το φιλανθρωπικό γεγονός του New Jersey, τα εισιτήρια πωλούνται για πάνω από 200 δολάρια.

Ο Springsteen συχνά, εμφανίζεται παρέα με θαυμαστές του κατά τη διάρκεια των παραστάσεων, να μιλάει μαζί τους. Το γεγονός ότι ο Μπρους είναι τόσο προσιτός και απλός , που μπορεί να βρεθεί σε ένα μικρό χώρο με τους φίλους και τους θαυμαστές του και να παίξει διάφορα τραγούδια γι αυτούς, ακριβώς γι 'αυτό είναι The Boss.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2022 Premium S.A. All Rights Reserved.