ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Winners, the hard way!

Tweet
Share
Tweet
Share

του Πάνου Τσαγκαράκη

Όταν έχεις να κάνεις με επιχειρήσεις και ιδιαίτερα με επιχειρηματίες, η διαφορά μεταξύ των νικητών και των χαμένων, είναι ότι οι νικητές δεν τα παρατάνε ποτέ. Όπως αναφέρει στο site του «ask Rene» Survival Toolkit Series, ο διεθνώς αναγνωρισμένος business guru Rene Carayol, «όσο περισσότερο βρισκόμαστε σε μια άνευ προηγούμενου περίοδο κρίσης, τόσο περισσότερο είναι αναγκαίο να ξαναδυναμώσουμε, να ξανά-εφεύρουμε και να ξανασυγκεντρωθούμε. Εν ολίγοις, είναι ώρα που δεν πρέπει να αφεθούμε στον αφανισμό. Καμία, ιστορικά μεγάλη περιουσία δεν φτιάχτηκε σε νορμάλ οικονομική περίοδο ».

Για παράδειγμα, αν σκεφτεί κανείς τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, μόνο μερικοί φτάνουν τόσο ψηλά και είναι τόσο αξιοσέβαστοι όσο ο David Gold.

Ο  David Gold, αξίζει πάνω από 550 εκατομμύρια Αγγλικές λίρες και εμφανίζεται τακτικά στη λίστα των πλούσιων της Sunday Times, είναι πρόεδρος και συνιδιοκτήτης της ομάδας ποδοσφαίρου του Birmingham City, και πρόεδρος της Gold Group International συμπεριλαμβανομένων της Ann Summers και Knikerbox.

Η άνοδος του στην κορυφή της λίστας των πλουσιότερων βρετανών, είναι απίστευτη και μοιάζει σαν παραμύθι.

Μεγάλωσε στο ανατολικό Λονδίνο, μέσα στην απόλυτη φτώχεια, ξεκίνησε βοηθώντας την μητέρα του να πουλάει κουμπιά, από ένα πάγκο στημένο έξω από το σπίτι τους. Αργότερα, μετέτρεψε το μπροστινό δωμάτιο του σπιτιού σε μαγαζί με κάρτες και γλυκά και στη συνέχεια πήγε σε ένα κατάστημα με βιβλία στην Charring Cross, όπου έγινε υπεύθυνος του καταστήματος. Αυτή η εξέλιξη, έθεσε τα θεμέλια της επέκτασης του στις εκδοτικές, τυπογραφικές και διανομής επιχειρήσεις.

Τώρα, κατοικεί σε μια έπαυλη στο Surrey, μέσα σε 55 εκτάρια, με δικό του ελικοδρόμιο, γήπεδο Γκολφ και αεροδιάδρομο, κυριολεκτικά, μπορεί να πει ότι κάποτε «ήμουν εκεί και έκανα αυτά», αλλά, τώρα αναρριχήθηκα από τα χαμηλά στην κορυφή των βρετανικών επιχειρήσεων.

rene

Ένας άλλος βρετανός, ο Sky Andrew, αντιπροσώπευσε την Αγγλία στο πινγκ-πονγκ, στους ολυμπιακούς της Σεούλ και κέρδισε τρία χρυσά μετάλλια σε αγώνες της κοινοπολιτείας πριν γίνει ο πρώτος μαύρος football agent. Το 2001, διαπραγματεύτηκε μια από τις μεγαλύτερες και ακριβότερες μεταγραφές της εποχής, όταν ο Sol Campbell, πήγε στην Arsenal από την Tottenham Hotspur. Το 2002, κέρδισε το βραβείο της BarclaysBank, "Man of Merrit" και ανακηρύχτηκε BEA Entrepreneur την ίδια χρονιά.

Και οι δυο διαπρέπουν σήμερα εν μέσω κρίσης και αυτό οφείλεται,  ότι και οι δυο έμαθαν the hard way.

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman