ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Έτσι χτυπά ο παλμός της καλοκαιρινής Αθήνας

Tweet
Share
Tweet
Share

Ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες η πρωτεύουσα είναι πανέμορφη, αρκεί να έχετε διάθεση και χρήματα ώστε να περιηγηθείτε στα εντυπωσιακά της μαγαζιά, τα οποία ξεπροβάλλουν από κάθε γωνιά στις γειτονιές. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα τα περισσότερα μπαρ και καφέ ανοίγουν τις ταράτσες τους και υποδέχονται το καλοκαίρι! Αφήστε στην άκρη το άγχος και τη ρουτίνα της καθημερινότητας και απολαύστε το κρύο σας κοκτέιλ με θέα την Ακρόπολη, τη θάλασσα, την πόλη. Για εσάς συγκεντρώσαμε κάποια από τα πιο φημισμένα μαγαζιά της Αθήνας για τις καλοκαιρινές σας εξορμήσεις.

1

Gazarte

Ο λόγος για το μαγαζί που κλέβει την παράσταση και ξεχωρίζει ανάμεσα στα πολύβουα μπαρ της πλατείας στο Γκάζι. Στον πολιτιστικό χώρο μπορεί κανείς να μεταβεί για να απολαύσει το ποτό του παρακολουθώντας παράλληλα τα μουσικά events που διοργανώνονται ή ξεφυλλίζοντας νέες εκδόσεις στο βιβλιοπωλείο που διαθέτει. Τώρα που ο καιρός έφτιαξε, η ολάνθιστη ταράτσα μας καλεί να γευτούμε κάτι σε finger food, όπως φλογέρες γεμιστές με τυρί ή προσούτο και καναπεδάκια σολομού ή να δροσιστούμε με ένα ποτό ή ένα cocktail σαν το «Story about Gazarte» με μαύρο ρούμι, δενδρολίβανο, μάνγκο, λάιμ και λεμόνι. Πίσω από τη σκαλωσιά της Τεχνόπολης ξεχωρίζει ο βράχος της Ακρόπολης υπό τους ήχους soul και jazz κομματιών.

Gazarte, Βουταδών 32 – 34, Γκάζι, τηλ. 210 3460 347

 

cafe avissinia

Καφέ Αβησσυνία

Ένα από τα πιο παλιά στέκια της πόλης, άνοιξε την ταράτσα του και προσφέρει φαγητό με θέα την παλιά παραδοσιακή Αθήνα. Στο ιστορικό μαγαζί μπορείτε να δοκιμάσετε ποικιλίες και μεζέδες αλλά και να ακούσετε Live μουσική, συνήθως κάθε Σαββατοκύριακο. Το Καφέ Αβησσυνία λειτουργεί από το 1986 ενώ αρχικά ήταν τσαγερί. O χώρος του θυμίζει παριζιάνικο bistrot, αλλά η κουζίνα του είναι εμπλουτισμένη με ελληνικές, κυπριακές και ανατολίτικες συνταγές, όπως είναι η σαντορινιά του φάβα, η ψητή φέτα με πάπρικα και το κους κους με λαχανικά.

Καφέ Αβησσυνία, Κυνέτου 7, Πλατεία Αβησσυνίας, Μοναστηράκι, τηλ. 210 32170 47

 

copy of taratsa1

Bios

Προτείνεται ανεπιφύλακτα σε αυτούς που έχουν αδυναμία στο cult ύφος. Η φοβερή του θέα στη φωτισμένη Ακρόπολη και το Λυκαβηττό κάθε χρόνο προσελκύει πλήθος κόσμου. Ζευγάρια, παρέες σπεύδουν στον Κεραμεικό για να πιουν το ποτό τους θαυμάζοντας την Αθήνα αφ’ υψηλού. Καθίστε στα χαμηλά του τραπεζάκια και τα βαρέλια μπύρας που έχει αντί για καρέκλες, όσο ο απέναντι τοίχος της ερημωμένης πολυκατοικίας θα προβάλλει ταινίες, και alternative μουσική. Η ταράτσα του Bios σας υπόσχεται τις πιο αραχτές καλοκαιρινές βραδιές. Στα συν του μαγαζιού προσθέστε το "Παποτό". Πρόκειται για παγωμένο ποτό σε ξυλάκι! Μια δόση αλκοόλ (βότκα, τζιν, ρούμι) και ολόφρεσκα καλοκαιρινά φρούτα σε stick. Ένα παιχνιδιάρικο, απολαυστικό απεριτίφ που είναι πεντανόστιμο. Το μαγαζί λειτουργεί από τις 19:00.

Bios, Πειραιώς 84, Κεραμεικός, τηλ. 210 3425 335

 

galaxy bar and restaurant

Galaxy Βar and Restaurant

Αν θέλετε να απολαύσετε το ποτό σας μέχρι αργά το βράδυ χαζεύοντας τα φώτα της πόλης σε ένα μαγαζί που μόνο «τυχαίο» δεν μπορεί να θεωρηθεί, επισκεφτείτε το Galaxy Bar, στο 13ο όροφο του ξενοδοχείου Hilton. Για πολλούς ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί το πιο αυθεντικό ποτάδικο των Αθηνών. Το "Galaxy" δεν είναι καινούργιο, αλλά πολύ παλιό. Γέμισε το πρώτο του ποτήρι με ουίσκι το 1970 και συνεχίζει έκτοτε με την ίδια συνέπεια, την ίδια αφοσίωση και την ίδια αυθεντικότητα. Το ξύλο και το δέρμα κυριαρχούν στο χώρο. Οι τοίχοι φιλοξενούν παλιές διαφημίσεις ποτών και παλιές αφίσες. Για την ακρίβεια όταν άνοιξε το μαγαζί ήταν απλές διαφημίσεις ποτών και αφίσες. Στη συνέχεια έγιναν παλιές, κατόπιν ρετρό και τώρα μπορούν να καταχωρηθούν στην κατηγορία "vintage".

Galaxy Βar and Restaurant, Βασιλίσσης Σοφίας 46, Ιλίσια, τηλ. 210 7281 000

 

a for athens

Α for Athens
Εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια, από τη στιγμή δηλαδή που άνοιξε το ξενοδοχείο, τα cocktails και η πανοραμική θέα του έκτου ορόφου έχουν αποτυπωθεί σε άπειρες φωτογραφίες που ανεβαίνουν στα social media. Ο λόγος για την περίφημη ταράτσα του Α for Athens. Βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το μετρό στο Μοναστηράκι και προσφέρει πλήθος ετικετών σε ποτά. Η μοντέρνα αισθητική του σε συνδυασμό με τη θέα του ιστορικού κέντρου που προσφέρει είναι προφανώς η αιτία που μία μεγάλη ουρά κόσμου σχηματίζεται έξω από το ασανσέρ του καθημερινά. Βγαίνοντας έξω η βεράντα θα σε αποζημιώσει. Ένα μοναδικό, ζωντανό, κάδρο της Αθήνας με επίκεντρο την Ακρόπολη (σε απόσταση αναπνοής), την πλατεία Μοναστηρακίου, το Αστεροσκοπείο, το Μεταξουργείο, το Λυκαβηττό προς τα πίσω.

A for Athens, Μιαούλη 2 – 4, Μοναστηράκι, τηλ. 210 3244 244

 

F3D2CE4007BFAB49AFAABBD56F42ED84

Λουκούμι

Το all day στέκι στην πλατεία Αβησσυνίας κερνάει καλή μουσική, διάθεση, διάφορα happenings και εκθέσεις ποικίλου ενδιαφέροντος. Αν βρεθείτε εκεί το πρωί μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε ποικιλίες ροφημάτων (καφέ, τσάι και απίστευτες σοκολάτες), πάντα με κάτι φρέσκο να τις συνοδεύει. Από τις μεσημεριανές ώρες και έπειτα μπορείτε να απολαύσετε μικρά πιατάκια με ό,τι βάλει ο νους του μάγειρα. Όλα παραδοσιακά και συνοδευτικά για τσίπουρα κρασιά και μπύρες. Το βράδυ τη σκυτάλη παίρνουν συχνά αναπάντεχα live. Το ξημέρωμα στην ταράτσα με θέα την Ακρόπολη και το αστεροσκοπείο είναι ονειρικό. Οι τιμές είναι ιδιαίτερα προσιτές.

Πλατεία Αβησσυνίας 3, Μοναστηράκι, τηλ. 6980503652

 

599934 127322200758039 977634099 n

360 Cocκtail Bar

Ακόμα μια εξαιρετική επιλογή στο Μοναστηράκι που βρίσκεται ακριβώς πάνω στην πλατεία. Το προσωπικό του είναι σε θέση να ετοιμάσει δεκάδες κοκτέιλ, μεταξύ των οποίων ένα «Zombie» με μίξη πέντε διαφορετικών ειδών ρούμι και φρούτα του δάσους ή ένα «Blood and Sand» με ουίσκι, πορτοκάλι και λικέρ κεράσι. Οι γαστρονομικές του επιλογές είναι εμπνευσμένες με χιούμορ και φαντασία. Χαρακτηριστικά πιάτα είναι οι «Σκουριασμένες Ράγες»(λιγκουίνι θαλασσινών με άρωμα κρόκου Κοζάνης και φρέσκο βασιλικό), τα «Λασκαρισμένα Μπουλόνια» (πουγκάκια με φρέσκο κιμά γαλοπούλας, λιαστή ντομάτα και καπνιστό τυρί Μετσόβου) και η «Διάτρηση» (ανάμεικτη σαλάτα με ψητό χαλούμι, αποξηραμένα σύκα, καραμελωμένα φουντούκια, ντοματίνια και βινεγκρέτ παλαιωμένου βαλσάμικου). Ιδίως το πρωί γεμίζει από τουρίστες.

Ηφαίστου 2, Μοναστηράκι, τηλ. 210 3210 006

 

3739

Santa Botella

Το Santa Botella είναι από αυτά τα μαγαζιά που αν και δε σε εντυπωσιάζουν αν τα δεις απ’ έξω, θα σε κερδίσουν μονομιάς αν επιλέξεις να τα τιμήσεις και να διαβείς την είσοδό τους. Το καλοκαίρι η ταράτσα θυμίζει κάτι από beach bar και αυτό όχι μόνο χάρη στη free style χαλαρή μουσική. Θα το καταλάβετε αν επιλέξετε τα περιποιημένα mojito του μαγαζιού και τα υπόλοιπα καλοκαιρινά κοκτέιλ από φρέσκα φρούτα. Και αν θέλετε κάτι για να γεμίσετε το στομάχι σας, τα tapas είναι ό,τι χρειάζεστε.

Πανόρμου 115Α, Αθήνα, 210 6981032

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman