ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Να προσέλθει ο μάρτυς Ζαν Κλωντ Βαν Νταμ

Tweet
Share
Tweet
Share

Τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο, συνοφρυώθηκαν με απορία χθες το βράδυ, ακούγοντας τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Κοζομπόλη την ώρα που διάβαζε τον κατάλογο μαρτύρων να αναγγέλλει ότι ενώπιον των αξιότιμων μελών της Επιτροπής πρόκειται να κληθούν και ο…Γιόζεφ Στρίγκλιτς, ο Ζαν Κλάουντ Τρίκετ, ο Ματίας Μους και ο Κλάους Μάους! «Ποιοι είναι αυτοί ρε παιδιά;» αναρωτήθηκε έκπληκτος κάποιος, την ώρα που πνιχτά γέλια ακούγονταν από τις άκρες της αίθουσας συνεδριάσεων, οι οποίες ειρήσθω εν παρόδω θα μεταδίδονται και από το κανάλι της Βουλής, προσφέροντας δωρεάν θέαμα.

Τελικά με σωτήρια παρέμβαση άλλων βουλευτών, πληροφορήθηκαν όλοι ότι στην πραγματικότητα θα κληθούν στην Επιτροπή: ο πρώην Πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλωντ Τρισέ, ο επικεφαλής του Euroworking Group Τόμας Βίζερ, ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς και οι Γερμανοί τροϊκανοί Κλάους Μαζούχ και Ματίας Μόρς που συμπλήρωναν την «αγία τριάδα» με τον Πωλ Τόμσεν. Πληροφορίες που αναφέρουν ότι στις προθέσεις της πλειοψηφίας ήταν να κληθεί και ο Ζαν Κλώντ Βαντάμ, ελέγχονται ως ανακριβείς…

Για την ιστορία, η Παναγιώτα Κοζομπόλη γεννήθηκε στον Κάμπο Αβίας της Μεσσηνίας είναι δικηγόρος και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας. Το περίεργο είναι ότι σύμφωνα με το βιογραφικό της στην ιστοσελίδα της Βουλής, μιλάει Γερμανικά και Αγγλικά! Όχι τα…γνήσια προφανώς. Ίσως μιλάει κάποια διάλεκτο…

Φροντιστήριο ξένων γλωσσών η Βουλή

Το ακόμα πιο περίεργο είναι πως, ενώ η Βουλή πληρώνει αδρά για την επιμόρφωση των Ελλήνων βουλευτών στις ξένες γλώσσες, εκείνοι κάθε άλλο παρά φημίζονται για τη δεινότητα στη χρήση τους. Σπαρταριστό παράδειγμα η περίπτωση Έλληνα βουλευτή που είχε χαθεί προ ετών στις Βρυξέλλες και αφού αργα το βράδυ βρήκε επιτέλους που έπρεπε να πάει, εισήλθε στην αίθουσα της σύσκεψης πετώντας σε όλους ένα μεγαλοπρεπές "μπονζούρ"!..

Στη Βουλή γελάνε ακόμα με τον συμπαθή Κώστα Μπούρα, τον ακατάβλητο βουλευτή Αττικής της ΝΔ, ο οποίος ως υφυπουργός…Οικονομικών ζήτησε κάποτε από συνάδελφό του να συντομεύει, γιατί, όπως είπε «έχω να πάω στο αεροδρόμιο να υποδεχθώ την κυρία Κρούγκμαν». (σ.σ: Επρόκειτο για τον διεθνούς φήμης νομπελίστα οικονομολόγο Πωλ Κρούγκμαν, όπως καταλάβατε…)

Με απόφαση του προηγούμενου Προέδρου Β. Μεϊμαράκη που βρίσκεται σε ισχύ, συνεχίζεται και φέτος το πρόγραμμα εκμάθησης ξένων γλωσσών σε βουλευτές, στο πλαίσιο ανάπτυξης των "διεθνών σχέσεων της Βουλής των Ελλήνων".

Σύμφωνα με την απόφαση που έχει αναρτηθεί στη «Διαύγεια», οι βουλευτές έχουν τη δυνατότητα να κάνουν "ιδιαίτερα" σε γλώσσες όπως Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά και Τούρκικα.

Με αντίστοιχη εσωτερική εγκύκλιο του Προϊσταμένου της Γενικής Διευθύνσεως Διοικητικής Υποστηρίξεως, το ωριαίο κόστος αποζημίωσης των καθηγητών ξένων γλωσσών που είναι λειτουργοί ή υπάλληλοι του Δημοσίου, καθορίστηκε σε 32,38 ευρώ, ενώ για τους υπόλοιπους παραμένει στο ποσό των 40 ευρώ.

Εξ άλλου, με άλλη απόφαση του Προέδρου, ανατέθηκε στο Ινστιτούτο Πούσκιν Αθηνών η οργάνωση, σε συνεργασία με το Τμήμα Επιμορφώσεως και Μετεκπαιδεύσεως της Διευθύνσεως Ανθρωπίνου Δυναμικού και Επιμορφώσεως της Βουλής, πρόγραμμα εκμαθήσεως των βουλευτών στη Ρωσική γλώσσα. Η ωριαία αποζημίωση του Ινστιτούτου Πούσκιν ορίζεται στα 37 ευρώ, περιλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων πλέον ΦΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ωριαίες αποδοχές ενός καθηγητή ξένων γλωσσών σε κάποιο φροντιστήριο της χώρας κυμαίνονται  μεταξύ 3,52€ και 6,60€ την ώρα, ανάλογα με την προϋπηρεσία και σύμφωνα με την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών και Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

Αντίστοιχα οι «ιδιαιτεράδες» που κάνουν μαθήματα κατ΄ οίκον αμείβονται από 10 € έως και 20€.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman