ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πώς χρηματοδοτεί τις σπουδές της;

Tweet
Share
Tweet
Share

Κατάφερε να κάνει πωλήσεις 100.000 δολαρίων μέσα σε τρία χρόνια. Αξιοποιώντας τις καλλιτεχνικές και εμπορικές της ικανότητες, καθώς και την εξαιρετική διαχείριση χρόνου που κάνει η 19χρονη LeiLei Secor έχει καταφέρει να χρηματοδοτήσει τις σπουδές της. Ζει στη Νέα Υόρκη, αλλά σπουδάζει στη Βιρτζίνια, γεγονός το οποίο της αυξάνει αρκετά το κόστος σπουδών καθώς καλείται να καταβάλλει επιπλέον δίδακτρα λόγω μη εντοπιότητας. Υπολογίζει ότι ακόμα και με την υποτροφία που έχει πάρει, κάθε έτος σπουδών της κοστίζει περίπου 40.000 δολάρια. Μπορεί να μην έχει αποφασίσει ακόμη την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει, είναι όμως σίγουρη ότι θέλει να συνεχίσει τις σπουδές της με επίκεντρο τη διοίκηση επιχειρήσεων.

Πώς κατάφερε όμως να βγάλει τόσα χρήματα;
Η LeiLei Secor σχεδιάζει και κατασκευάζει εδώ και τρία χρόνια κοσμήματα τα οποία διαθέτει μέσω της πλατφόρμας πωλήσεων Etsy, όπου έχει στήσει το διαδικτυακό της κατάστημα DesignedByLei (σχεδιασμένο από τη Λέι). Φτιάχνει και πουλάει λεπτεπίλεπτα κολιέ, δαχτυλίδια, μενταγιόν και πρόσφατα ξεκίνησε να κατασκευάζει κοσμήματα από σύρμα. Πέραν του ότι αποτελεί ένα ιδιαίτερα χαλαρωτικό χόμπι για την ίδια, ένας τρόπος να ξεσκάσει από το ακαδημαϊκό της πρόγραμμα, της παρέχει τη δυνατότηα χρηματοδότησης των σπουδών της. Το 2014 βραβεύτηκε με το Εθνικό Βραβείο Ανεξάρτητης Νεανικής Επιχειρηματικότητας, το οποίο της έδωσε τη δυνατότητα να δημιουργήσει το διαδικτυακό σπίτι για τα δικά της κοσμήματα, την δική της ιστοσελίδα.  

LeiLei

Η LeiLei αποκαλύπτει 5 από τα μυστικά της επιτυχίας:

1. Μην φοβάστε να αλλάζετε τα προϊόντα σας
Η LeiLei ξεκίνησε προωθώντας βραχιόλια με χάντρες, τα οποία όμως δεν τράβηξαν το ενδιαφέρον. Μία εβδομάδα αργότερα άλλαξε την παραγωγή σας. Ξεκίνησε να φτιάχνει συρμάτινα κοσμήματα τα οποία «πούλησαν τρελά» όπως εξηγεί η ίδια.  
2. Ξεφύγετε από την πεπατημένη
Είναι κοινός τόπος ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μεγάλος σύμμαχος για τις πωλήσεις. Μπορεί το Facebook και το Twitter να είναι τα πρώτα μέσα που σας έρχονται στο μυαλό, αλλά σίγουρα δεν είναι τα μοναδικά σας εργαλεία. Υπάρχουν πολλά ακόμα site τα οποία έχουν μεγαλύτερη δυναμική από τους δύο κυρίαρχους του διαδικτύου, είτε γιατί έχουν να προσφέρουν πιο στοχευμένο κοινό, είτε γιατί είναι πολύ πιο εξειδικευμένα. Αναζητήστε τις επιλογές σας. 
3. Η διαφορά είναι στη λεπτομέρεια
Το διαδίκτυο μετρά εκατομμύρια χειροποίητα κοσμήματα. Πολλά από αυτά μοιάζουν μεταξύ τους, άλλα είναι καλύτερης ποιότητας ενώ ο τρόπος που προβάλλονται είναι πολύ σημαντικός. Η λεπτομέρεια είναι κάτι πολύ σημαντικό κι αυτό καλό είναι να φαίνεται στις φωτογραφίες των δημιουργημάτων σας. Ο καλύτερος τρόπος είναι σε φυσικό φως σε συννεφιασμένη μέρα, γιατί δεν θα υπάρχει σκιά. Η LeiLei βγάζει τις φωτογραφίες στην εξώπορτα του σπιτιού της, με φόντο ένα λευκό χαρτί. Είναι σημαντικό να ξοδέψεις χρόνο για να μάθεις πώς μπορείς να κάνει τα κοσμήματά σου να δείχνουν καλύτερα. Θα το εκτιμήσουν και οι πελάτες σου. 
4. Αξιοποιήστε τα μέσα που έχετε και μάθετε από άλλους
Ξεκινώντας ως μαθήτρια και έχοντας μεγαλώσει σε ένα μη επιχειρηματικό οικογενειακό περιβάλλον αναγκάστηκε η LeiLei να μελετήσει πολλές ώρες στο διαδίκτυο για να μάθει. Υπάρχουν πολλά fora, άρθρα και blogs από τα οποία μπορεί κανείς - και καλό είναι - να ενημερώνεται για θέματα όπως πώς να φωτογραφίζεις τα προϊόντα σου μέχρι πώς να ονομάσεις την επιχείρησή σου. Συγκρίνοντας με άλλα κοσμήματα οδηγήθηκε και στην τελική τους κοστολόγηση. 
5. Αξιοποίησε το χρόνο σου με σοφία
Πέραν των μαθημάτων που παρακολούθησε η LeiLei περνά πολύ χρόνο με τους φίλους της κοιμάται αρκετά, εργάζεται το καλοκαίρι. Καταφέρνει να τα κάνει όλα αυτά κάνοντας άριστη διαχείριση του χρόνου που έχει στη διάθεσή της. «Όταν χρειάζομαι ένα διάλειμμα από το διάβασμα κατά την εξεταστική, φτιάχνω παραγγελίες.» εξηγεί η ίδια που δηλώνει ότι απολαμβάνει την δουλειά της και δεν σκοπεύει να τη διακόψει. 
Πηγή: entrepreneur

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman