ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Από ένα jet lag, δισεκατομμυριούχος jet setter!

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Ποιος να το φανταζόταν και περισσότερο από όλους,  ο Dietrich Mateschitz, ένας άσημος τότε, αυστριακός πωλητής, ότι ο πονοκέφαλος που του προξένησε η πολύωρη πτήση του προς την Μπανγκόγκ, της Ταϋλάνδης, θα γινόταν το εφαλτήριο ξεκίνημα ενός εξαιρετικά επιτυχημένου, ενεργειακού ποτού, του RedBull

Ενός brand, που σήμερα έχει πάρα πολλούς fans σε ολόκληρο τον κόσμο. Ιδιαίτερα αυτούς που τους αρέσει να παρακολουθούν extremesports, τους φοιτητές απανταχού στη γη, που κατά την  περίοδο των εξετάσεων καταναλώνουν αρκετά, για να ξαγρυπνούν έτσι, ώστε να μελετήσουν την ύλη των μαθημάτων τους.

Ο Dietrich Mateschitz, ένας Αυστριακός πωλητής για μια γερμανική εταιρεία, σ ένα από τα ταξίδια του το 1984, στην Ταϊλάνδη, διαπίστωσε ότι ένα τοπικό ποτό, το krathing θεράπευσε το jet lag του. Τότε του έγινε εμμονή να γνωρίσει τον ιδιοκτήτη της εταιρίας που το κατασκεύαζε για να τον πείσει  να συνεργαστούν. Έτσι, το 1987, γνώρισε τον Chaleo Yoovidhya , και οι δύο τους ξεκίνησαν την παραγωγή του ενεργειακού ποτού με την ετικέτα "Red Bull " το 49% του οποίου  ανήκει στον  Dietrich και το άλλο 49% στον Chaleo, ενώ το υπόλοιπο 2% στον γιο του Chalerm,

Διάφορες πηγές αναφέρουν ότι ο  Chaleo Yoovidhya, γεννήθηκε στην Κεντρική Ταϊλάνδη μεταξύ 1922 και 1932, από μια φτωχή Ταϊλάνδο-κινεζική οικογένεια που έτρεφε πάπιες και διαπραγματεύονταν τοπικά φρούτα .

Με ελάχιστη εκπαίδευση, εργάστηκε για τους γονείς του, στη συνέχεια μετακόμισε στη Μπανγκόκ. Έγινε πωλητής σε μια φαρμακευτική εταιρία για την οποία πουλούσε αντιβιοτικά, πριν να δημιουργήσει τη δική του μικρή φαρμακευτική εταιρεία, την TC Pharmaceuticals, στις αρχές του 1960.  Αργότερα, μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο ισχυρίστηκε ότι είχε μια "Θεία Έμπνευση" και ανέπτυξε ένα τονωτικό ποτό ενέργειας,-το οποίο λανσάρισε στην αγορά της Ταϊλάνδης για πρώτη φορά το 1976. Το λογότυπο του ενεργειακού ποτού απεικόνιζε δύο μεγάλους κόκκινους ταύρους, οι  οποίοι  δεν είναι βοοειδή, αλλά άγρια gaur, ένα είδος βοοειδών που προέρχονται από τη Νοτιοανατολική Ασία και ονομάζεται krathing στα Ταϊλανδέζικα.

Ο Dietrich Mateschitz, αν και ποτέ δεν παντρεύτηκε, έχει ένα γιο. Έχει  άδεια πιλότου και απολαμβάνει να πετάει με ένα Falcon 900 και ένα PiperSuperCub.Ζει στο Σάλτσμπουργκ, της  Αυστρίας, αλλά επίσης κατέχει το νησί Laucala, ανοικτά των νησιών Φίτζι, το οποίο αγόρασε από την οικογένεια Forbes για 7.000.000 αγγλικές λίρες. Το 2013, ο Mateschitz αγόρασε ένα υποβρύχιο το DeepFlight Σούπερ Falcon, μια ακραία αγορά άξιας 1.700.000 δολαρίων,, όπου  δέχεται τους επισκέπτες στο θέρετρο του, το νησί Laucala.

Ο δε ChaleoYoovidhya, πέθανε σε ηλικία 89 ετών το 2012, από φυσικά αίτια. Εκείνη την εποχή ήταν ο 3ος πλουσιότερος άνθρωπος στη Ταϊλάνδη και μαζί με τον Mateschitz, καταλαμβάνουν την 205η θέση της λίστας των 500 πλουσιότερων ανθρώπων του Forbes!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2022 Premium S.A. All Rights Reserved.