ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μια διαφορετική πλευρά του Όργουελ στο "σφυρί"

Tweet
Share
Tweet
Share

Γνωστός για τα μυθιστορήματά του αλλά και τον ιδιαίτερο τρόπο γραφής του, ο Τζωρτζ Όργουελ χαρακτηρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς του 20ου αιώνα. Μια συλλογή ποιημάτων από το βιβλίο «1984» του δημιουργού θα διατεθεί στο κοινό παρά τις ανησυχίες των δικών του ανθρώπων πως θα διαταραχθεί η φήμη του μετά τη δημοσιοποίησή τους.

Το βιβλίο αρχικά βρισκόταν στη διάθεση ενός περιορισμένου αριθμού ατόμων, έπειτα όμως από μάχη που έδωσαν οι άνθρωποι που βρίσκονταν κοντά του αλλά και την πίεση της Amazon και της Waterstones, θα κυκλοφορήσει ευρύτερα.

H εκδότρια του βιβλίου και ιδρύτρια της κοινότητας του «Orwell Society», Dione Venables, ήταν η γυναίκα που κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους έδωσε μάχη για τη συγκέντρωση των 42 ποιημάτων μαζί. Η ίδια, μιλώντας στην Independent, εξήγησε πως η συλλογή στο σύνολο της είναι αξιοπρεπής, παρά το γεγονός πως αν κάποιος μελετήσει τα ποιήματα μεμονωμένα, θα παρατηρήσει πολλές ατέλειες.

«Ήταν ένας καλός ποιητής, όχι όμως τέλειος και σαφώς τα κομμάτια του δεν μπορούν να συγκριθούν με τα πολιτικά και τα δημοσιογραφικά του κείμενα. Δεν έχω βρει κανένα ποίημα που να είναι κακό ωστόσο», αναφέρει.

Τα ποιήματα, σύμφωνα με την ίδια, αναδύουν στην επιφάνεια έναν πιο ευαίσθητο και διαφορετικό Όργουελ. Διαβάζοντας τα κάποιος μπορεί να δει την αστεία του πλευρά, αυτή που κανείς μαςδεν έχει συνηθίσει.

Η συλλογή καλύπτει περίπου 35 χρόνια ενώ περιλαμβάνει κομμάτια που γράφτηκαν τόσο κατά τα σχολικά του χρόνια όσο και την περίοδο που βρέθηκε στη Βιρμανία μεταξύ του 1922 και 1927.

Η «Orwell Society» έχει ήδη προγραμματίσει να κυκλοφορήσει 500 αντίτυπα. Τα έσοδα θα διατεθούν για τις σπουδές νέων ανθρώπων που θέλουν να γίνουν δάσκαλοι, δημοσιογράφοι ή κοινωνιολόγοι. O Bill Hamilton, υπεύθυνος για τα πνευματικά δικαιώματα του συγγραφέα, προσθέτει πως μέσα από τη συλλογή ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να δει ένα αυτοβιογραφικό πορτρέτο του ίδιου και όχι απλά ποιήματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman