ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Συγγνώμη... Λάθος πρόσωπο μέσα στο φέρετρο

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Η Val-Jean McDonald, μητέρα οκτώ παιδιών και γιαγιά περισσότερων από είκοσι εγγονών, πέθανε στα 81 της χρόνια έπειτα από πολύχρονη μάχη με την επάρατη νόσο. Στην κηδεία της έσπευσε να την τιμήσει πλήθος κόσμου, ακόμα και άνθρωποι που δεν τη γνώριζαν προσωπικά αλλά ήταν φίλοι των γιων της.

Συγγενείς και οικείοι στέκονταν πάνω από το φέρετρό της για να την χαιρετίσουν για τελευταία φορά. Φορούσε την αγαπημένή της ροζ μπλούζα και τα πιο πολυτελή της κοσμήματα. «Γιατί έκοψαν τα μαλλιά της;», αναρωτήθηκε ο 57χρονος γιος της, Errol, όταν έσκυψε να τη φιλήσει, χωρίς να μελετήσει το ζήτημα περαιτέρω. Πολλές φορές όμως τα παιδιά βλέπουν πιο καθαρά από τους μεγάλους.

Κάποια στιγμή μια από τις εγγονές της, πήγε στον μπαμπά της και τραβώντας του το χέρι, του είπε: «Μπαμπά δεν είναι η γιαγιά μέσα στο φέρετρο». Την ίδια επισήμανση έκανε κι άλλο ένα εγγόνι, λίγη ώρα μετά. Τα αδέρφια McDonald εξηγούν πως τους ξένισε το γεγονός πως η γυναίκα στο φέρετρο δεν τους θύμιζε ακριβώς τη μητέρα τους, ωστόσο η πολύμηνη παροχή οξυγόνου από τον αναπνευστήρα και η ταλαιπωρία που είχε υποστεί η ίδια ίσως να είχαν αλλάξει την εξωτερική της όψη. Η γυναίκα που θα κηδευόταν δεν ήταν η μητέρα τους και το λάθος προκάλεσε τεράστια αναταραχή.

Ανάλογες παρεξηγήσεις ωστόσο δεν έχουν συμβεί μόνο στο εξωτερικό. Στο νομό Ηλείας πριν από περίπου δύο χρόνια τα γραφεία τελετών μπέρδεψαν τα άψυχα κορμιά δύο 90χρονων.

00FUNEREAL4 articleLarge

Δύο διαφορετικά γραφεία τελετών παρέλαβαν τις σορούς από το νοσοκομείο της Σπάρτης και τις πήγαν στις εκκλησίες σε Σπάρτη και Σκάλα, όταν όμως οι οικογένειες άνοιξαν τα φέρετρα, διαπίστωσαν πως μέσα σε αυτά δεν ήταν οι σοροί των δικών τους ανθρώπων. Τελικά μετά το μπέρδεμα, τα γραφεία τελετών άλλαξαν τις σορούς με αποτέλεσμα η τελετή στη Σπάρτη να καθυστερήσει περίπου 30 λεπτά, ενώ η τελετή στη Σκάλα αναβλήθηκε για την επόμενη ημέρα.

Εντύπωση προκαλεί και ένα απίθανο περιστατικό που συνέβη στο Βασιλικό του δήμου Ερυμάνθου τον περασμένο Ιανουάριο. Σε κηδεία ηλικιωμένου που έφυγε στα 94 του χρόνια, όταν έφτασε η νεκροφόρα στον ιερό ναό και οι οικείοι του εκλιπόντος άνοιξαν το φέρετρο, διαπίστωσαν οτι μέσα δεν ήταν ο δικός τους άνθρωπος!

Μάλιστα, τον «άλλον» που ήταν στο φέρετρο, οι υπεύθυνοι από το γραφείο κηδειών τον είχαν ντύσει με τα ρούχα που προορίζονταν για τον 94χρονο. Τι συνέβη;

Προφανώς από λάθος του νεκροτομείου παραδόθηκε στους υπεύθυνους του γραφείου κηδειών άλλη σορός και όχι αυτή του 94χρονου. Κανείς δεν γνώριζε προσωπικά τον εκλιπόντα και ακολούθησε η διαδικασία που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Τελικά βρέθηκε η σορός του 94χρονου και η κηδεία του έγινε με σημαντική καθυστέρηση…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2022 Premium S.A. All Rights Reserved.