ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ποιες χώρες έχει προσβάλει ο Μπόρις Τζόνσον;

Tweet
Share
Tweet
Share

Η Independent δημοσίευσε έναν διαδραστικό χάρτη ο οποίος αποτυπώνει με ακρίβεια τις χώρες που έχει προσβάλλει ο Μπόρις Τζόνσον.

Πατήστε εδώ για να δείτε τι είχε πει ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας για κάθε μια από τις χώρες.

Ο 52χρονος Μπόρις Τζόνσον κατά τη διάρκεια της πολιτικής σταδιοδρομίας του έχει τραβήξει τα βλέμματα πάνω του ουκ ολίγες φορές, τόσο για τις απόψεις του για διάφορα φλέγοντα θέματα όσο και για την εμφάνιση του, με σήμα κατατεθέν την συνήθως επιμελώς ατημέλητη, κατάξανθη κώμη του.

Η μητέρα του είναι ρωσικής καταγωγής ενώ από την πλευρά του πατέρα του σχετίζεται με τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελβετία και την Τουρκία.

Ο Τζόνσον, φοίτησε στο Eton College μαζί με τον πρωθυπουργό Κάμερον, αλλά ήταν πολύ πιο ενεργός πολιτικά εκείνη την περίοδo. Ενώ ήταν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο Μπόρις ήταν πρόεδρος της Ένωσης της Οξφόρδης, θέση που κατείχε ο πρώην ηγέτης των Συντηρητικών, William Hague και ο πρώην πρωθυπουργός Edward Heath.

Ο Τζόνσον μετά τις σπουδές του ξεκίνησε να εργάζεται ως δημοσιογράφος στους Times ενώ στη συνέχεια έγινε ανταποκριτής της Daily Telegraph στις Βρυξέλλες και αρχισυντάκτης στο περιοδικό Spectator, θέση που κατείχε μέχρι το 2005. Δηλωμένος ευρωσκεπτικιστής, τα άρθρα του από την πρωτεύουσα του Βελγίου έκαναν πάταγο στους κύκλους του ευρωκοινοβουλίου, με την "σιδηρά κυρία" της Βρετανίας, Μάργκαρετ Θάτσερ να τρέφει γι' αυτόν ιδιαίτερη εκτίμηση.

Όσα έγραφε στο Spectator πολλές φορές προκαλούσαν αντιδράσεις με πολλούς να τον κατακρίνουν για τους χαρακτηρισμούς που απέδιδε σε Αφρικανούς ("χαμόγελα καρπουζιού") και για τον γάμο ομοφυλοφίλων ("δεν θέλουμε τα παιδιά μας να διδάσκονται τέτοια σκουπίδια, ότι οι γάμοι ομοφυλόφιλων είναι ίδιοι με τους κανονικούς γάμους" και "ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι μια γελοία παρωδία του κανονικού", "Αν οι γάμοι γκέι είναι εντάξει...τότε δεν βρίσκω κανένα λόγο να μην θεωρούμε το ίδιο για τρεις άνδρες ή για τρεις άνδρες και ένα σκύλο").

Εντάχθηκε στους Συντηρητικούς και εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 2001 ενώ το 2008 χρίστηκε δήμαρχος Λονδίνου, θέση που κατείχε μέχρι πριν λίγο καιρό, όταν αποφάσισε να μπει για τα καλά στην κεντρική πολιτική σκηνή, έχοντας εξέχουσα θέση στην εκστρατεία υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ.

Θεωρείται αρκετά επικοινωνιακός, με "έφεση" στις τηλεοπτικές εμφανίσεις ενώ είναι και συγγραφέας βιβλίων. Το όνομα του χαρακτηρίζεται από ειδικούς "δυνατό εμπορικό σήμα" που συνδυάζεται με εξυπνάδα, λάμψη και μεγάλες αναλαμπές αστάθειας.

Όσον αφορά στην προσωπική του ζωή, έχει παντρευτεί δύο φορές και έχει έξι παιδιά ενώ το 2009 έγινε γνωστό ότι έχει και μία νόθα κόρη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman