ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ο Bruce Springsteen δυσφορεί με τον Τραμπ και το λέει

Tweet
Share
Tweet
Share

Το «Αφεντικό» της ροκ, Μπρους Σπρίνγκστιν θεωρεί πως ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ «ντροπιάζει» τη χώρα του, καθώς είναι ένας δημαγωγός που δεν προτείνει παρά μόνο υπεραπλουστευτικές λύσεις.

Ο Σπρίνγκστιν, ο οποίος μιλάει συχνά στη μουσική του για τις δυσκολίες των Αμερικάνων της εργατικής και της μεσαίας τάξης, δήλωσε πως καταλαβαίνει γιατί ο Τραμπ μπορεί να μοιάζει «πειστικός» σε μια μερίδα των ψηφοφόρων.

«Ο παραλογισμός ξεπερνάει τα όρια των καρτούν. Όμως ο Τραμπ έχει φθάσει τόσο κοντά στον Λευκό Οίκο που είναι ανησυχητικό», τόνισε ο αμερικανός τραγουδιστής και συνθέτης μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Skaylan, η οποία μεταδίδεται στη Νορβηγία και στη Σουηδία.

«Δεν νομίζω πως θα κερδίσει, αλλά το γεγονός και μόνο ότι είναι υποψήφιος, σου προκαλεί μεγάλη αμηχανία αν είσαι Αμερικανός», πρόσθεσε παίρνοντας για μια ακόμα φορά ανοιχτά, πολιτική θέση.

Ο Τραμπ γνωρίζει πώς να πει στους ψηφοφόρους «κάποια πράγματα που θέλουν να ακούσουν», ιδίως σε εκείνους που «νοιώθουν άβολα» όσον αφορά τον «χρωματισμό» των ΗΠΑ, σημείωσε ο τραγουδιστής αναφερόμενος στις φυλετικές σχέσεις και το μεταναστευτικό.

«Έχουμε προβλήματα στις ΗΠΑ, τεράστιες ανισότητες στην κατανομή του πλούτου, κι αυτό κάνει εύφορο το έδαφος για τη δημαγωγία», εξήγησε ο Σπρίνγκστιν.

Ο Τραμπ «έχει μια πολύ απλή απάντηση για όλα αυτά τα πολύ περίπλοκα προβλήματα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Την ημέρα που ο Μπρους έκλεισε τα 67 χρόνια ζωής του έκανε ένα προσωπικό δώρο στον εαυτό του και σε όλους εμάς και κυκλοφόρησε τον νέο δίσκο «Chapter and Verse», με 18 τραγούδια. Ακριβώς τέσσερις μέρες μετά, στις 27 Σεπτεμβρίου, θα έρθει να "κουμπώσει" η αυτοβιογραφία του με τον τίτλο «Born To Run», από τις εκδόσεις Simon & Schuster.

Εκτός από τα πολύ γνωστά κομμάτια με τα οποία λικνιστήκαμε ή μας γέμισαν μελαγχολία ή προβληματιστήκαμε μαζί τους, θα έχει και πέντε φρέσκιας εσοδείας. Πρόκειται για ηχογραφήσεις που έγιναν προτού βγάλει το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ, το 1973 ή, αλλοτινές διασκευές, όπως το «You Can’t Judge A Book By The Cover» που έγραψε ο αφροαμερικανός μουσικός, συνθέτης, ενορχηστρωτής και διαφόρων άλλων ειδικοτήτων καλλιτέχνης Γουίλι Ντίξον και έκανε επιτυχία ο θρυλικός κιθαρίστας των μπλουζ Μπο Ντίντλεϊ.

Προσθέτως, στο «Chapter and Verse» θα βρείτε το "Baby I" που είχε ηχογραφήσει με το συγκρότημα Castiles και από ένα τραγούδι από τις πρώτες του μπάντες «SteelMill» («He’s Guilty»), αλλά και ως Bruce Springsteen Band («Ballad of Jesse James»), όπως και το «Henry Boy», μια ηχογράφηση του μακρυνού 1972.

Δεν πρόκειται απλά για μια  μουσική καταγραφή των τελευταίων επτά χρόνων της ζωής του «Αφεντικού», ούτε και για μια σύνοψη της κακής σχέσης που είχε με τον πατέρα του, ενώ δοκιμαζόταν στις συμπληγάδες της κατάθλιψης.

Είναι το ίδιο το συναρπαστικό ταξίδι που τον έκανε αυτό που είναι σήμερα, να σημαίνει δηλαδή κάτι ξεχωριστό για τον καθένα και να έχει δημιουργήσει ταυτόχρονα μια πολυπληθή κοινότητα ανθρώπων που τον λατρεύουν και έχουν κοινές αισθητικές αξίες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman