ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Είναι οι "Orphans' 1618" και δημιουργούν τις πιο όμορφες ξύλινες τσάντες!

Tweet
Share
Tweet
Share

Η Orphans’ 1618 είναι μια σειρά από πρωτότυπες ξύλινες τσάντες με λεπτομέρειες από δέρμα και ύφασμα. Κάθε σχέδιο είναι κατασκευασμένο στο χέρι με το μεράκι του Κωνσταντίνου και της Μαρίας, που με οδηγό τη φαντασία και την ψυχή τους δημιουργούν ξεχωριστά κομμάτια που θα μείνουν στο χρόνο. Ξύλα, πανιά, δέρματα και όνειρα παίρνουν μορφή και ταξιδεύουν παντού με αφετηρία τη Λάρισα. Θα κουβαλούσατε τις ξύλινες τσάντες της Orphans' 1618; Εμείς σίγουρα ναι, γι’ αυτό και μιλήσαμε με τους δύο ιδρυτές της για τη διαδικασία της κατασκευής, την ιστορία του brand αλλά και τα σχέδια τους για το μέλλον. Διαβάστε όσα μας είπαν.

 

-Πότε και με ποια αφορμή δημιουργήθηκε η Orphans’ 1618;

Πάντα ήμασταν και οι δύο πρακτικά και δημιουργικά χέρια, ο καθένας στον τομέα του και απλά η ORPHANS' σαν υπόσταση μας έδωσε την ευκαιρία να συνεργαστούμε δημιουργικά. Η ιδέα γεννήθηκε στο μυαλό του Κωνσταντίνου στα μέσα του 2014 σαν πρόκληση για τη δημιουργία κάτι εντελώς διαφορετικού. Και πρακτικά άρχισε να υλοποιείται τον Απρίλιο του 2015. Όπου και ξεκινήσαμε, χωρίς να έχουμε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μας, να αποτυπώνουμε με οποιοδήποτε μέσο ιδέες και σχέδια. Έτσι είδαμε να ξεδιπλώνεται μπροστά μας ένα concept που μπορεί να οδηγήσει σε ένα brand με συνεκτική και ουδιώδη εταιρική ταυτότητα.

orphans 2

-Γιατί επιλέξατε το ξύλο ως βάση των τσαντών σας; Τι άλλα υλικά χρησιμοποιείτε;

H επιλογή του ξύλου ως κύριο υλικό, ήταν πολύ συνειδητή και συνυφασμένη με την πρόκληση που σου δημιουργεί η επεξεργασία ενός τέτοιου υλικού αλλά και ο βαθμός δυσκολίας που αυτό ενέχει. Όσο για τα υπόλοιπα υλικά με τα οποία δένονται οι τσάντες μας, δηλαδή τα δέρματα και τους καμβάδες, ήταν και αυτά συνειδητές επιλογές γιατί θέλαμε υλικά που να πλαισιώνουν το ξύλο αλλά να αναδεικνύουν την ζεστασιά, τη φινέτσα του και τη γήινη φύση του.

or 56

-Mέχρι σήμερα πόσα κομμάτια έχετε δημιουργήσει; Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου;

Μετράμε πλέον ένα χρόνο ύπαρξης ως εταιρία, μάλιστα ήταν και τα γενέθλια μας πριν κάποιες μέρες, και ήδη έχουμε παρουσιάσει 2 ολοκληρωμένες collection και μια συλλεκτική τσάντα. Η πρώτη μας collection του Φθινόπωρου / Χειμώνα 2015 -2016 αποτελείται από 6 τσάντες η καθεμία φτιάχνεται σε δύο παραλλαγές από διαφορετικό ξύλο και δέρμα και ένα αντρικό πορτοφόλι σε τρεις διαφορετικές παραλλαγές. Τα Χριστούγεννα λανσάραμε τη συλλεκτική μας τσάντα ως πιο premium κομμάτι, όπου ήταν διαθέσιμη για 40 ημέρες και μόνο σε 16 αριθμημένα κομμάτια. Η δεύτερη collection για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2016 είναι πιο διευρυμένη σε γκάμα προϊόντων και μεγεθών, από την άποψη ότι είδαμε τα προϊόντα μας να έχουν μεγάλη απήχηση και στο αντρικό κοινό και αποφασίσαμε να προσθέσουμε και άλλα πορτοφόλια καθώς και έναν χαρτοφύλακα. Γενικά οι collection μας σχεδιάστηκαν με γνώμονα τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου, οπότε αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε προϊόντα που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες, τις ώρες αλλά και το προσωπικό γούστο του καθενός.

orphans 4

-Ποια είναι η διαδικασία για την κατασκευή μιας τσάντας;

Η διαδικασία κατασκευής και το κάθε βήμα παραγωγής προέκυψαν μέσα από τον πειραματισμό βασιζόμενο σε παλιές ξυλουργικές πρακτικές. Για να προκύψει η τελική διαδικασία παραγωγής έγιναν άπειρες δοκιμές και κατασκευάστηκαν εργαλεία ειδικά προσαρμοσμένα στο κάθε στάδιο παραγωγής της τσάντας. Το πρώτο στάδιο είναι η διαλογή και επιλογή του ξύλου που αντιστοιχεί σε κάθε σχέδιο, σε δεύτερο στάδιο το ξύλο κόβεται στις ενδεικτικές διαστάσεις που θα έχει η κάθε τσάντα και σχηματοποιείται ώστε να δώσει την αρχική μορφή στο σώμα. Στο επόμενο στάδιο ξανακόβεται στις ακριβείς τελικές διαστάσεις ενώ παράλληλα κόβονται και ράβονται τα πατρόν για την εσωτερική αλλά και εξωτερική επένδυση του κάθε προϊόντος. Το ξύλινο σώμα περνάει διάφορα στάδια τριψίματος αλλά και το στάδιο του κερώματος. Το τελικό στάδιο είναι η συναρμολόγηση όλων των παραπάνω ώστε να καταλήξουμε στο τελικό προϊόν που φτάνει στα χέρια του πελάτη. Οι διαδικασίες που αναφέρθηκαν παραπάνω απαιτούν ένα χρονικό διάστημα ώστε να γίνεται ομαλά η μετάβαση από το ένα στάδιο στο άλλο προκειμένου να προκύψει ένα αψεγάδιαστο προϊόν και μεσοσταθμικά το διάστημα που απαιτείται είναι 7-10 ημέρες.

orphans 8

-Πώς μπορούμε να προμηθευτούμε τις τσάντες σας; Πού κυμαίνονται οι τιμές;

Μπορεί κάποιος να επισκεφτεί το site μας www.orphans1618.com και να ενημερωθεί για την εταιρική μας κουλτούρα, τις υπηρεσίες που προσφέρει το brand μας αλλά και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία τον ενδιαφέρει. Και μέσω του eshop μας, να δει αναλυτικά και με λεπτομερείς περιγραφές όλα τη γκάμα προϊόντων μας αλλά και να πραγματοποιήσει την αγορά του. Όσο για τις τιμές των προϊόντων μας κυμαίνονται από 70€ έως 390€.

logo or

-Τι θα συμβουλεύατε κάποιον νέο που θέλει να στήσει τη δική του επιχείρηση αλλά δεν τολμά λόγω της κρίσης; Εσείς τι προβλήματα αντιμετωπίσατε;

Το επιχειρείν στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο και χρονοβόρο. Εκτός από τα κλασικά προβλήματα γραφειοκρατίας και ρευστότητας υπάρχει και το πρόβλημα της μη εύκολης και άμεσης εύρεσης των απαιτούμενων υλικών. Παρόλα αυτά εάν υπάρχει η απαιτούμενη υπομονή και διάθεση να υλοποιήσεις κάτι στο οποίο πιστεύεις, όλα τα εμπόδια ξεπερνιούνται έστω κι αν υπάρχουν καθυστερήσεις. Οπότε θα συμβουλεύαμε κάποιον να επιμείνει στο στόχο του και με υπομονή και μεράκι μπορεί να βρει τον τρόπο να πραγματοποιήσει το όνειρο έστω και αν χρειαστεί να ξεκινήσει με μηδενικές βάσεις. Στο κάτω κάτω αυτό που μετράει είναι η ιδέα και η πρωτοτυπία της, από 'κει και πέρα όταν κάποιος θέλει μπορεί να χτίσει γερές βάσεις αργά και σταθερά.

or 10

-Tα μελλοντικά σας σχέδια ποια είναι; Σκέφτεστε να δημιουργήσετε και κάτι άλλο;

Στα μελλοντικά μας σχέδια είναι να συνεχίζουμε να χτίζουμε έναν κώδικα επικοινωνίας με τους ανθρώπους που θα πιστέψουν σε μας σαν φιλοσοφία του brand μας αλλά και στη χειροποίητη δημιουργία και ότι αυτή εμπεριέχει. Σε δεύτερη φάση, να μπορέσουμε να στηρίξουμε ακόμη καλύτερα το όλο εγχείρημα και αυτό εμπεριέχει τη σωστή παραγωγή, διάθεση και υποστήριξη του δικτύου μας. Γενικά έχουμε πολλές ιδεές για τις επόμενες collection αλλά και για αντικείμενα design και ταυτόχρονα χρηστικά, που περιμένουν να πάρουν υπόσταση. Απλά επειδή πάντα δουλεύουμε με γνώμονα τον πελάτη και θέλουμε να του παρέχουμε ένα αψεγάδιαστο προϊόν σχεδιάζουμε προσεκτικά τα επόμενά μας βήματα ώστε να είμαστε και πάλι σε θέση να παρουσιάσουμε μια ολοκληρωμένη ιδέα.

Για να δείτε περισσότερα σχέδια της εταιρίας μπείτε εδώ 

or 15

lk 6

 

 

or 78

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman