ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ποιο είναι το πρόσωπο της αμερικανικής εξέγερσης

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Σε μια φωτογραφία που τράβηξε ο Ridwan Adhami πριν από δέκα χρόνια, η Munira Ahmed πόζαρε με ένα χιτζάμπ στα μαλλιά στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας, λίγα μέτρα από το Ground Zero.

 

Σήμερα, σε ηλικία 32 ετών, το πρόσωπό της κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο, σε χιλιάδες πανό, και κυρίως στους δρόμους της Ουάσινγκτον όταν έγινε η μεγάλη διαδήλωση των γυναικών εναντίον του Τραμπ. Μια μουσουλμάνα που κατοικεί στο Κουήνς έγινε ηγερία της εξέγερσης εναντίον του αμερικανού προέδρου.


Το 2006 η Munira Ahmed πόζαρε εις ανάμνησιν της τρομοκρατικής επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους. Την φωτογραφία της πήρε ο καλλιτέχνης Shepard Fairey, αυτός που είχε φιλοτεχνήσει και το πόστερ με τον τίτλο «Hope» του Μπαράκ Ομπάμα και την έκανε σύμβολο με τίτλο «We The People».
«Είναι μια τιμή για όλα όσα συμβολίζει. Είναι αντι-όλα. Αυτή η εικόνα λέει «Είμαι το ίδιο αμερικανίδα με εσάς». Είμαι αμερικανίδα και μουσουλμάνα και είμαι περήφανη για τις δύο ταυτότητές μου», δήλωσε η Munira Ahmed στον Guardian.


«Το πορτρέτο του Shepard Fairey και η φωτογραφία του Ridwan Adhami θέτουν το ίδιο ερώτημα: Τι σημαίνει να είσαι μουσουλμάνος και αμερικανός όταν οι ΗΠΑ εμπλέκονται σε πολλές διενέξεις στις μουσουλμανικές χώρες», σχολιάζει ο Guardian.
«Στόχος μας ήταν να κάνουμε μια βαρυσήμαντη δήλωση. Πήραμε λοιπόν αυτή τη φωτογραφία που είχα τραβήξει κοντά στο Ground Zero και μεγεθύναμε το μήνυμά της: «Είμαστε εδώ, είμαστε μουσουλμάνοι, είμαστε νεοϋορκέζοι και είμαστε στην πατρίδα μας», δήλωσε ο Ridwan Adhami.


Στο βάθος αυτής της φωτογραφίας φαίνεται ένα κτίριο το οποίο ανήκει στον Ντόναλντ Τραμπ, σημειώνει ο Guardian.
Και ο Shepard Fairey προσθέτει:
«Αυτή η εικόνα με το χιτζάμπ στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας είναι πολύ δυνατή γιατί θυμίζει στους ανθρώπους ότι η θρησκευτική ελευθερία είναι ιδρυτική αρχή των ΗΠΑ και ότι η Αμερική πάντα φιλοξενούσε όσους είχαν πέσει θύματα θρησκευτικού φανατισμού στις χώρες καταγωγής τους».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2021 Premium S.A. All Rights Reserved.