ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η Apple εκτόπισε από την 1η θέση την Samsung στις πωλήσεις smartphones

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Καθώς η αγορά συνολικά φαίνεται να καταγράφει “βουτιά” της τάξης του 9% σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις, η Apple κατάφερε να “εκτοπίσει” τη Samsung από τη θέση του ηγέτη στην αγορά smartphone στο δ’ τρίμηνο του 2017.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της International Data Corporation (IDC), πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση που έχει καταγραφεί στην ιστορία των smartphones μέχρι σήμερα.

Αναλυτικότερα, όπως φαίνεται και στο παρακάτω διάγραμμα η Samsung πούλησε πέρυσι συνολικά 317,3 εκατομμύρια συσκευές έναντι 215,8 εκατομμυρίων της Apple και 153,1 εκατομμυρίων της Huawei. Η τελευταία, που φιλοδοξεί να ανέλθει στη δεύτερη ή και στην πρώτη θέση, τα πηγαίνει πολύ καλά στις αγορές την Ασίας και της Ευρώπης, αλλά δυσκολεύεται πολύ στις ΗΠΑ.

xcxcvwer

Συγκεκριμένα στο δ’ τρίμηνο:

  • Η Apple εμφάνισε μείωση πωλήσεων περίπου 1% στο δ’ τρίμηνο του 2017, σε σχέση με το δ’ τρίμηνο του 2016, πουλώντας περίπου πέντε εκατομμύρια λιγότερα iPhones.
  • Ακόμη μεγαλύτερη μείωση πωλήσεων 4% εμφάνισε η Samsung στο τελευταίο τρίμηνο πέρυσι, αλλά παραμένει με διαφορά η πρώτη εταιρεία σε πωλήσεις για το σύνολο του έτους, παρά το γεγονός ότι έχασα τα “πρωτεία” σε αυτό το τρίμηνο από την Apple.
  • Η Huawei συνεχίζει να κατέχει την τρίτη θέση παρά τον έντονο ανταγωνισμό.
  • Η Xiaomi κατάφερε να διπλασιάσει το μερίδιό της στο 7% από 3,3% κατά τη διάρκεια του δ’ τριμήνου.

vbwe4r

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2021 Premium S.A. All Rights Reserved.