ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Είστε υποψήφιοι μετανάστες; Αυτές είναι οι πόλεις που θα σας απογειώσουν

Tweet
Share
Tweet
Share

Αν σκέφτεστε να μετακομίσετε στο Silicon Valley, προκειμένου να ανοίξετε τη δική σας επιχείρηση, οφείλετε να σκεφτείτε λίγο πιο μακροπρόθεσμα και στρατηγικά… Να βάλετε κάτω χαρτί και μολύβι, ερευνώντας τα υπέρ και τα κατά όλων εκείνων των πόλεων του κόσμου που προσφέρουν ευκαιρίες… με χαμηλό παράλληλα κόστος.

Το επιχειρηματικό γίγνεσθαι της Αμερικής, που θεωρείται γενικά πόλος έλξης για όσους θέλουν να πειραματιστούν, εκτείνεται πολύ πιο πέρα από τα όρια της. Οι ΗΠΑ δεν είναι η μόνη λύση για αυτό που έχετε ονειρευτεί. Στη συνέχεια, παρουσιάζονται πέντε εναλλακτικές προτάσεις, για όλους εκείνους που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον επιχειρηματικό χώρο και να δοκιμαστούν.

Η κάθε πόλη προσφέρει τις δικές της παροχές, ενώ έχει ξεχωριστά πλεονεκτήματα για όλους όσους την επισκεφθούν. Τεράστια πολυτελή κτίρια, επενδυτικοί παράδεισοι και συνεργασίες που θα απογειώσουν, μπορούν να γίνουν πραγματικότητα αν απλά σκεφθείτε έξυπνα.

Image 1

Ντουμπάι

Πρόκειται για μια πόλη που αναδείχθηκε ιδιαίτερα μετά τη διάδοση της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης. Το Ντουμπάι μέσα στα χρόνια αυτά προσέλκυσε πλήθος κόσμου, ενώ συνεχώς κερδίζει έδαφος όσον αφορά τις παροχές που δίνει στο κοινό.

Οι επιχειρηματίες που φτάνουν εκεί είναι διατεθειμένοι να αντέξουν τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, τα υψηλά κόστη για το νοίκι και τα όποια άλλα εμπόδια παρουσιασθούν προκειμένου να επωφεληθούν από την ιδιαίτερα χαμηλή φορολογία, την απίστευτη ροή χρημάτων και την έντονη ανάπτυξη. Σύμφωνα με το McKinsey Global Institute, το Ντουμπάι θεωρείται σταυροδρόμι για τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή αλλά και κέντρο εστίασης της παγκόσμιας επιχειρηματικής ελίτ.

Image 2

Σαντιάγο

Η συγκεκριμένη πόλη της Χιλής είναι τόσο πρόθυμη να προσελκύσει επιχειρηματίες ενώ δηλώνει διατεθειμένη ακόμα και να πληρώσει για το σκοπό αυτό! Χαρακτηριστικό είναι πως το 2010 παραχώρησε σε πολλούς ενδιαφερόμενους βίζες ενός έτους, δωρεάν χώρο για την εργασία τους, και 40.000 δολάρια σε μετρητά.

Το εν λόγω κυβερνητικό πρόγραμμα προσέλκυσε γύρω στους 16.000 ανθρώπους, ενώ θεωρήθηκε τεράστια επιτυχία. Οι περισσότεροι επιχειρηματίες πήγαν στο Σαντιάγο έτσι ώστε να λάβουν τις βασικές γνώσεις για τη μετέπειτα πορεία τους και να εκπαιδευτούν δίπλα στους μετρ του είδους. Σήμερα στη γειτονιά της Providencia, ντόπιοι και ξένοι διαχειριστές κεφαλαίων εξασκούνται στην τέχνη του «επιχειρείν», παίρνοντας ιδέες ο ένας από τον άλλον.

Image 3

Ταλίν

Θέλετε να μετακομίσετε στην Εσθονία; Είναι πανεύκολο! Δεν χρειάζεται καν να μεταβείτε εκεί. Νωρίτερα αυτό το χρόνο, η κυβέρνηση άρχισε να μελετά το ενδεχόμενο να χορηγεί στους ξένους μέσω του διαδικτύου ψηφιακές ταυτότητες οι οποίες θα τους δίνουν τα ίδια δικαιώματα με αυτά των Εσθονών.

Έτσι, οι ξένοι θα έχουν τη δυνατότητα να διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς, να δημιουργούν επιχειρήσεις, να υπογράφουν συμβάσεις και να έχουν πρόσβαση σε περισσότερες από 4.000 τοπικές επιχειρήσεις. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα βασίζεται στο φιλόδοξο σχέδιο της χώρας να δημιουργήσει μια κοινότητα «ψηφιακών» πολιτών.

Με λιγότερο από ενάμιση εκατομμύριο πραγματικούς κατοίκους, η πρωτεύουσα Ταλίν, προσφέρει στους μελλοντικούς επιχειρηματίες τις περισσότερες ευκαιρίες που χρειάζονται για το ξεκίνημά τους. Να σημειωθεί πως με την εφαρμογή της νέας φορολογικής νομοθεσίας της Εσθονίας  από το 2000 και τις σχετικές φορολογικές διατάξεις και τροποποιήσεις που θεσπίστηκαν αργότερα, η Εσθονία έχει καθιερωθεί ως διεθνής παίχτης χαμηλής εμπορικής  φορολογίας στην ΕΕ

Image 4

Κωνσταντινούπολη

Η Κωνσταντινούπολη, αναφερόμενη επίσημα διεθνώς ως Ιστανμπούλ είναι η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, αποτελώντας την οικονομική, πολιτιστική και ιστορική καρδιά της χώρας. Με πληθυσμό περίπου 14,16 εκατομμύρια κατοίκους, αποτελεί μια από τις πολυπληθέστερες πόλεις του κόσμου.

Το ανθρώπινο κεφάλαιο είναι άφθονο και σχετικά φθηνό. Τα πανεπιστήμια STEM παράγουν ταλέντα με ικανότητες, έτοιμα να βγουν στην αγορά εργασίας και να διεκδικήσουν υψηλές θέσεις. Οι Τούρκοι μαθητές που φοιτούν στα μεγαλύτερα διεθνή κολέγια επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, έτσι ώστε να κάνουν πράξη όσα έμαθαν, επισημαίνει ο Cem Sertoglu, συνεργάτης στο Earlybird Venture Capital.

Η λειτουργία της Πόλης ως «επιχειρηματικός κόμβος» είναι, για πολλούς, ευλογία και κατάρα παράλληλα, καθώς συνδυάζεται με το αυξανόμενο κόστος ζωής και την κυκλοφοριακή συμφόρηση. Ο Sertoglu εκφράζει τις ανησυχίες του σχετικά με τις όλο και πιο συχνές διαμαρτυρίες ενάντια στον Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως εξηγεί, η συγκεκριμένη τακτική μπορεί να ανατρέψει πολλά που ως τώρα θεωρούνταν δεδομένα και να ανακόψει την οικονομική πορεία του τόπου.

Image 5

Σεντζέν

Η Σεντζέν, η μεγάλη αυτή πόλη στο νότιο τμήμα της Νότιας Κίνας, είναι και μια από τις πιο πετυχημένες ειδικές Οικονομικές Ζώνες της χώρας, τη στιγμή που πριν πολλά χρόνια ήταν απλά ένα χωριό που προσέλκυε ψαράδες. Με αρκετά υψηλούς μισθούς και σχετικά χαμηλό κόστος ζωής, η πόλη αναδεικνύεται πλέον σε λίκνο επιχειρηματιών και μπορεί να σταθεί επάξια δίπλα σε άλλες οικονομικές δυνάμεις. Η πόλη αποτελεί πόλο έλξης κυρίως για τις εταιρείες λογισμικού, οι οποίες μπορούν να αναπτυχθούν, παίρνοντας γνώσεις από τους ισχυρότερους κατασκευαστές και τους ειδικούς του κλάδου.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman