ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Κόμικς που εκφράζουν τις βαθύτερες υπαρξιακές μας κρίσεις

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο Peter Nidgorski είναι ο άνθρωπος πίσω από το This Not Happiness, ένα blog του Tumblr γεμάτο με εικόνες ρομαντικής απογοήτευσης, σύγχρονης αγάπης, δυστυχίας και απλούστατου κυνισμού.

Οι περισσότερες από τις εικόνες που επιμελήθηκε για το blog ήταν αρχικά μέρος παλιών κόμικς. Επιλέγει προσεκτικά ισχυρά πλαίσια και μεταβάλλει το κείμενό τους με μηνύματα που εκφράζουν βαθιές σκέψεις, που κυμαίνονται από τον ανέκφραστο μηδενισμό, μέχρι το αυθάδες και εξυπνακίστικο ύφος

Αναβιώνοντας αυτές τις παλιές εικόνες, το έργο του Nidgorski συλλαμβάνει τις σκέψεις και τις αντιθέσεις που συχνά διασχίζουν το μυαλό μας. Πηγαίνει βαθιά στις πιο σκιερές ζώνες της ψυχής μας, χρησιμοποιώντας τους έγχρωμους χαρακτήρες ως μέσο αντιμετώπισης μερικών από τα βαθύτερα συναισθηματικά μυστικά που στοιχειώνουν το μυαλό μας, αλλά δεν είμαστε πραγματικά πρόθυμοι να το παραδεχτούμε..

Χρησιμοποιώντας πλαίσια από ρομαντικά κωμικά βιβλία των πενήντα ετών, το έργο του Nidgorski ακτινοβολεί μια χιουμοριστική αύρα με παρόμοιο τρόπο όπως τα έργα του Roy Lichtenstein. Παρόλο που τα μηνύματα είναι συχνά ζοφερά, η συσχέτιση αυτών των λέξεων με τους μοντέρνους χαρακτήρες τους καθιστά βαρύτερους, αλλά ταυτόχρονα πιο καταθλιπτικά κωμικούς.

Το έργο του Νινγκγκόρσκι είναι ένα λαϊκό παράθυρο στην τραγωδία της καθημερινής μας ζωής. Διαβάζει τα πιο σκοτεινά μυστικά που κρύβονται στο μυαλό μας σε στιγμές μηδενιστικής σκέψης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman