ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα ασπρόμαυρα καλοκαίρια της αθωότητας

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Υπήρχε μια εποχή που ο άνεμος κουβαλούσε μονάχα ευχές. Τα πρωινά είμασταν αφοσιωμένοι στο παιχνίδι. Τα μεσημέρια οι μανάδες μας, αλλάζανε πιάτα με φτωχικό, αλλά νόστιμο φαγητό. Και τις νύχτες, όλοι μαζί στρωματσάδα θαυμάζαμε τ΄ αστρα κάτω από τα λινά σκεπάσματα.

Δεν έχουν περάσει και πάρα πολλά χρόνια, από την εποχή που δεν υπήρχαν κομπιούτερ , κινητά τηλέφωνα και ψηφιακά παιχνίδια. Τότε που αντί για μοναχικότητα στο παιχνίδι και τη διασκέδαση, όλοι οι άνθρωποι – και κυρίως τα μικρά παιδιά – επέλεγαν την ομαδικότητα, τη φαντασία και τη συνεργασία για να περνάνε καλά.

Οι περισσότεροι από μας έχουμε παιδικές αναμνήσεις από καλοκαίρια που έπρεπε να επινοήσουμε παιχνίδια με τους φίλους μας, που κοιμόμασταν το μεσημέρι αποκαμωμένοι και κουρασμένοι για να ξαναχυθούμε στο παιχνίδι το απόγευμα, που παίζαμε μπουγέλο ή που απλώς βαριόμασταν και ξαπλώναμε ανάσκελα με τους φίλους μας χαζεύοντας τον καλοκαιρινό ουρανό.

Σήμερα η φαντασία και οι ικανότητες μεγάλων και μικρών για παιχνίδι και διασκέδαση έχουν μειωθεί, καθώς όλοι είμαστε πλέον αφύσικα εξοικειωμένοι και εξαρτημένοι από τον κόσμο της τεχνολογίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2022 Premium S.A. All Rights Reserved.