ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Με τι δεν πρέπει να χρεώνετε την πιστωτική σας κάρτα

Tweet
Share
Tweet
Share

Είναι γεγονός πως η πιστωτική κάρτα αποτελεί ιδανική λύση για όσους δεν έχουν καλή σχέση με τα μετρητά. Ωστόσο, αν και μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της χρηματοπιστωτικής σας ικανότητας, μπορεί το ίδιο εύκολα να σας προκαλέσει οικονομική καταστροφή. Γι' αυτό προσέξτε τις πιστωτικές αγορές σας, αποφεύγοντας τις ακόλουθες περιπτώσεις.

Σε πρώτη φάση πριν ακόμα χρησιμοποιήσετε την πιστωτική σας, θα ήταν καλό να ξέρετε αν όχι όλες, τουλάχιστον τις περισσότερες πιστώσεις σας. Ακόμα και αν η τράπεζα, δεν σας έχει θέσει τέλη δαπανών, πρέπει να προσέξτε τις υπερβάσεις. 

Πληρωμές υποθηκών/ενοικιάσεις

Αν και μπορεί να ακούγεται βολικό, δεν είναι καθόλου καλή ιδέα να εξοφλείτε ένα χρέος με με μια μέθοδο που θα μπορούσε να σας οδηγήσει σε ένα άλλο χρέος. 

Ιατρικούς λογαριασμούς

Το επιτόκιο που συνδέεται με την πιστωτική σας κάρτα μπορεί να σας δυσκολεύει να αποπληρώσετε το λογαριασμό. Ακόμα και αν είστε σε θέση να κάνετε τις πληρωμές στην ώρα τους, θα μπορούσε να βλάψει το πιστωτικό σας αποτέλεσμά ή ακόμα και να αυξήσει τα επιτόκια. 

Γάμοι

Κάθε ευρώ που ξοδεύετε για τις υπηρεσίες και τα στοιχεία για το γάμο σας θα πρέπει να επιστραφούν με τόκο. Επιπλέον, είναι πανεύκολο να υπερβείτε το πιστωτικό σας όριο, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε το γάμο των ονείρων σας. 

Επιπόλαιες αγορές

Είναι τόσο εύκολο να παρασυρθείτε, χωρίς να συνειδητοποιήσετε πόσα ξοδεύετε. Είκοσι ευρώ σε ένα κατάστημα ρούχων, πενήντα στο σούπερ μάρκετ, εξήντα σε ένα πολυκατάστημα. Οι "κίνδυνοι" είναι πολλοί γι' αυτό προτιμήστε στα μικρά έξοδα της καθημερινότητας την ευκολία των μετρητών.

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman