ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Οι ελληνίδες προτιμούν το One Night Stand

Tweet
Share
Tweet
Share

Οι εφήμερες σχέσεις, ή ακριβέστερα οι σχέσεις της μιας βραδιάς - «one night stands» όπως είναι γνωστές παγκοσμίως - φαίνεται πως ευδοκιμούν στην Ελλάδα.

Το σάιτ γνωριμιών Blindchat.gr έθεσε στους χρήστες του ένα ερωτηματολόγιο και με βάση αυτό έφτιαξε ένα χάρτη με το τι θεωρούν οι γυναίκες ως ιδανική σχέση.

Η ερώτηση που τέθηκε ήταν η εξής: «Πόσο θα ήθελες να διαρκέσει η επόμενη σχέση σου;». Οι επιλογές ανάμεσα στις οποίες είχαν να διαλέξουν οι χρήστριες ήταν «μία βραδιά»«μερικούς μήνες»,  «μερικά χρόνια» και «για πάντα». Σύμφωνα με την έρευνα του site, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το αποτέλεσμα που είναι ενδεικτικό για όσους ψάχνουν σχέση μιας βραδιάς. Ο μέσος όρος των γυναικών σε όλη την Ελλάδα που θέλει η επόμενη σχέση τους να είναι για ένα βράδυ είναι 18,30% με το αντίστοιχο των αντρών να είναι 25,84%.

Ποιες περιφέρειες εμφανίζουν τα μεγαλύτερα και μικρότερα ποσοστά στη συγκεκριμένη απάντηση ανά φύλο;

Τα σκήπτρα εδώ κρατάει η Δυτική Μακεδονία όπου 2 στους 5, άντρες και γυναίκες, δηλώνουν πως δε θέλουν δεσμεύσεις, αλλά κάτι που να κρατήσει μόνο ένα βράδυ. Μάλιστα, η Δυτική Μακεδονία είναι η Περιφέρεια με το μεγαλύτερο ποσοστό (40%) αλλά και τη μικρότερη διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα, με μόλις 0.87%.
Αμέσως μετά έρχονται η Περιφέρεια Πελοποννήσου και της Ηπείρου με 34,18% και 33,19% αντίστοιχα. Οι δύο αυτές περιφέρειες έχουν και την ιδιαιτερότητα ότι οι γυναίκες που θέλουν σχέση μιας βραδιάς είναι περισσότερες από τους άντρες.

Από την άλλη πλευρά στην Κρήτη φαίνεται ότι προτιμούν περισσότερο τις μακροχρόνιες και σταθερές σχέσεις, καθώς το one-night-stand συγκεντρώνει εκεί το μικρότερο ποσοστό προτιμήσεων 9,61% στις γυναίκες. Ακολουθεί η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη με 14%, η Στερεά Ελλάδα με 14,48% και η Κεντρική Μακεδονία με 15,53%. Η Κρήτη είναι και η Περιφέρεια που έχει τη μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα που φτάνει το 14,41% με την αμέσως επόμενη μεγαλύτερη διαφορά να είναι στην Κεντρική Μακεδονία, 10,55%.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman