ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ο καλόκαρδος γίγαντας δεν έζησε μόνο στα παραμύθια

Tweet
Share
Tweet
Share

Ψηλοί άνθρωποι μπορεί να υπάρχουν πολλοί. Τόσο όμως μεγαλόσωμοι μια φορά γεννιούνται στη ζωή. Ήταν στις 22 Φεβρουαρίου του 1918 όταν ήρθε στον κόσμο ο γιος του Χάρολντ και της Άλι Γουάντλοου από το Ιλινόις, ένα φυσιολογικό αγοράκι βάρους 3,5 κιλών. Στα πρώτα του γενέθλια ο Ρόμπερτ ζύγιζε 20 κιλά και ξεπερνούσε το ένα μέτρο σε ύψος. Ο «Γίγαντας του Ιλινόις», όπως συνήθιζαν να τον λένε, έζησε μια σύντομη αλλά άκρως ενδιαφέρουσα ζωή.

Στα 8 του χρόνια είχε περάσει ήδη τον πατέρα του στο ύψος, γεγονός ιδιαίτερα περίεργο για την ηλικία αυτή. Στα 13 του η υπερ-δραστήρια υπόφυσή του τον «εκτόξευσε» στα 2 μέτρα. Εκείνη την εποχή του είχε απονεμηθεί ο τίτλος του ψηλότερου προσκόπου σε όλο τον κόσμο. Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο θεαματική.

wadlow featured 700x549

Στην καθημερινή του ζωή ο Γουάντλοου ήταν ένας ήπιος άνθρωπος, ενώ διακρινόταν για την ηρεμία του. Για τον λόγο αυτό οι δικοί του άνθρωποι τον αποκαλούσαν «ευγενικό γίγαντα». Ασχολούνταν με τη φωτογραφία και έπαιζε κιθάρα, μέχρι που καμία δεν χωρούσε στα χέρια του. Τα προβλήματα στη ζωή του νεαρού άνδρα είχαν μόλις αρχίσει…

o psiloteros antras tou kosmou

Μετά την αποφοίτηση του από το κολέγιο, έκανε περιοδεία με το τσίρκο Ringling Brothers, ενώ μόλις ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του εκεί έγινε το κεντρικό πρόσωπο της διαφημιστικής καμπάνιας μιας εταιρίας κατασκευής παπουτσιών με μεγάλα μεγέθη. Για ευνόητους λόγους ήταν ο πιο κατάλληλος.

psiloteros antras2 e1438605828569

Η δημιουργία μιας κυψέλης στον αστράγαλο ήταν η αφορμή για το θάνατο του νέου. Μια έντονη φλεγμονή που τον εμπόδισε να περπατήσει, επιβάρυνε αισθητά την υγεία του μέχρι που κατέληξε, στις 15 Ιουλίου 1940, σε ηλικία 22 ετών. Οι συνθήκες για την τέλεση της κηδείας του ήταν ιδιαίτερες λόγω της σωματικής του διάπλασης. Δεκαοχτώ μέρες πριν το θάνατο του οι γιατροί μέτρησαν το ύψος του Ρόμπερτ, το οποίο έφτανε τα 2 μέτρα και 73 εκατοστά.

o gigantas tou ilinois

Σήμερα στη γενέτειρα του «Γίγαντα του Ιλινόις», το Άλτον, σε περίοπτη θέση βρίσκεται ένα χάλκινο άγαλμα στις διαστάσεις του, έτσι ώστε να θυμίζει πάντα τον ευγενικό συμπατριώτη-σύμβολο.

wadlow agalma

kideia psiloterou antra e1438612145577

video

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.