ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Γιατί "πήγαμε όλοι στην εκκλησία";

Tweet
Share
Tweet
Share

Μπορεί να έχασε το Γκράμι καλύτερου τραγουδιού της χρονιάς, ο Ιρλανδός Hozier ωστόσο θεωρείται το μεγαλύτερο αστέρι που έκανε την εμφάνισή του το 2014 και έσπασε τα ταμεία με το τραγούδι του «Take me to church». Με το video clip του, στο οποίο παρουσιάζονται δύο άνδρες να φιλιούνται παθιασμένα πριν τους επιτεθεί το ομοφοβικό πλήθος, προκάλεσε τις συζητήσεις γύρω από το θέμα της ομοφυλοφιλίας. Η περίπτωση του είναι από εκείνες που τελικά λες πως ένα τραγούδι αρκεί για να κάνει το θαύμα του. Πριν καλά καλά προλάβουμε να μάθουμε πώς προφέρεται το όνομά του δημιουργού, γνωρίζαμε απέξω τους στίχους της πρώτης του επιτυχίας. Ο Andrew Hozier-Byrne είναι τραγουδιστής, μουσικός, συνθέτης και γεννήθηκε στις 17 Μαρτίου 1990.

Μία από τις ομορφότερες εμπειρίες της ζωής του ήταν η συμμετοχή του στο φεστιβάλ Oxygen το 2006, όπως ο ίδιος εξηγεί μέσα από συνέντευξη που πρόσφατα έδωσε στη βρετανική Guardian. «Ακόμα θυμάμαι την εκπληκτική παρουσία των Arctic Monkeys, oι οποίοι τότε παρουσίαζαν το πρώτο ή το δεύτερο τους άλμπουμ, ενώ δεν θα ξεχάσω εύκολα τη χημεία που είχα με τους Kings of Leon. Περίμενα 8 ολόκληρες ώρες για να δω επί σκηνής τον James Brown. Ήταν η χρονιά που «έφυγε» από τη ζωή. Χόρευε και τραγουδούσε με πάθος, ενώ όλοι ξέραμε πως είναι άρρωστος», σχολιάζει.

76b46fd1bdcca592ab82819b57a5646f6f6e1121

«Πριν τα Γκράμι είχα πολύ άγχος, το οποίο έγινε ακόμα πιο έντονο, όταν έμαθα πως θα εμφανιστώ στη σκηνή με την κορυφαία Annie Lennox. Τελικά πήγαν όλα καλά, ενώ στο τέλος αναρωτιόμουν αν πραγματικά είχε συμβεί!», λέει στη συνέχεια ο 25χρονος καλλιτέχνης. Όσο για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για το «προκλητικό» κατά πολλούς «Take me to church», ο Hozier εξηγεί πως στην Ιρλανδία σε γενικές γραμμές δεν ακούστηκαν αρνητικά σχόλια. Το κοινό αγάπησε το τραγούδι γρήγορα και δεν έμεινε στους στίχους. Στην Αμερική από την άλλη, έλαβε κάποια mail από ιερείς, οι οποίοι ασκούσαν κριτική στους στίχους του κομματιού με ιδιαίτερο παρ’ όλα αυτά τακτ.

 

Πριν τα Γκράμι είχα πολύ άγχος, το οποίο έγινε ακόμα πιο έντονο, όταν έμαθα πως θα εμφανιστώ στη σκηνή με την κορυφαία Annie Lennox

Ο νεαρός καλλιτέχνης αισθάνεται τυχερός που το τραγούδι του κατάφερε να γίνει γνωστό παγκοσμίως. Ήταν κάτι που δεν περίμενε στην αρχή, εξομολογείται. «Νιώθω ευγνωμοσύνη για όσους με βοήθησαν και έβαλαν ένα λιθαράκι στο ταξίδι μου», αναφέρει. Στα άμεσα σχέδια του Hozier δεν είναι ένα δεύτερο άλμπουμ. Το πρόγραμμά του την περίοδο αυτή είναι ιδιαίτερα βεβαρημένο, γι’ αυτό και οι θαυμαστές του θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι να ακούσουν νέα του τραγούδια στο ραδιόφωνο. Ως τότε το «Take me to church», το «To be alone» αλλά και το «Work Song» θα συνεχίσουν να μας ταξιδεύουν στα μαγευτικά μονοπάτια της καθάριας του φωνής.

hozier 2

tumblr nkehjnjR8X1u7knfso5 1280

 
 
 

VIDEO

 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman