ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Άνθρωποι που μένουν στο δρόμο αποκαλύπτουν τις ιστορίες τους

Tweet
Share
Tweet
Share

To “Through our eyes είναι κάτι περισσότερο από απλό έργο τέχνης ή κοινωνικό πείραμα. Είναι μια σανίδα σωτηρίας.

Εκατό άστεγοι στο Spartanburg, της Νότιας Καρολίνας παίρνουν στα χέρια τους μια φωτογραφική μηχανή μιας χρήσεως με στόχο να πουν την ιστορία τους. Κάθε φωτογράφος θα έχει την ευκαιρία να μοιραστεί με τους γύρω του ένα κομμάτι της ζωής του. Αυτούς που βλέπει, αυτά που τρώει, αυτούς με τους οποίους περνά το χρόνο του. Οι φωτογράφοι μπορεί να είναι άστεγοι, αλλά δεν χρειάζεται να είναι απελπισμένοι, ανώνυμοι ή χωρίς φωνή. Είναι η ευκαιρία τους να πουν στην κοινότητα: «Αυτές είναι οι ιστορίες μας. Αυτές είναι οι ζωές μας. Δείτε τι βλέπουμε. Μέσα από τα μάτια μας».

Είναι εύκολο να περνάς δίπλα από τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, αγνοώντας τις ανάγκες τους. Στόχος είναι μέσα από τις εικόνες αυτές να εμπνευστούν περισσότεροι άνθρωποι και να δείξουν το ενδιαφέρον τους για τους άστεγους που βρίσκονται σε ολόκληρο τον κόσμο.  

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε μόνο μερικές από τις φωτογραφίες των αστέγων που έχουν ληφθεί με φωτογραφικές μηχανές μιας χρήσης Fujifilm:

homeless17

“Our Freedom to be Homeless Fell Upon These Shoulders” της  Stephanie Farmer

«Έχω μεγάλο σεβασμό στους μεγαλύτερους ανθρώπους και τους βετεράνους. Αυτός κι εγώ περνούμε χρόνο μαζί και τρώμε τα κόκκαλα του λαιμού της γαλοπούλας. Έχει μια κούνια έξω από το σπίτι του και μου αρέσει να περνάω χρόνο εκεί. Έχουμε ελευθερία σήμερα, λόγω της στάσης ανθρώπων σαν τη δική του. Δεν είχε άλλη επιλογή παρά να πάει στρατό, και εγώ σέβομαι τις προσπάθειές του και τη ζωή του.»

homeless11

“Hangin’ Out” του Ray Kelly

«Αυτός ο άνδρας είναι άστεγος. Δεν ήθελε το πρόσωπό του στη φωτογραφία. Απλά καθόταν έξω, γιατί αυτό κάνουν οι άστεγοι. Κάθονται έξω και περιμένουν για να βρουν φαγητό, ή για κάποιο μέρος να ανοίξει. Περιμένουν κάτι να συμβεί.»

homeless1

“Cool Down” του Bobbie Nesbitt

«Πάω συχνά εκεί να φάω πάγο, όταν έχει ζέστη»

homeless8

“Prayer Bear” του Leslie Broome

«Προσπαθούσα να τραβήξω φωτογραφίες από πράγματα που βλέπω καθημερινά και αυτός ο αρκούδος έχει σημασία για μένα. Ήταν ένα δώρο. Η προσευχή είναι μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Έχει ένα κουμπί που λέει «τώρα, βάλε με για ύπνο» όταν το πατάς. Το ξέρω ότι οι προσευχές μου έχουν απαντηθεί. Οτιδήποτε πέρα από τη θέληση του Θεού δεν πρόκειται να δουλέψει ούτως ή άλλως».

homeless2

“Beautiful Dresses”  του Bobbie Nesbitt

«Μου αρέσει αυτό το λευκό φόρεμα, μου θυμίζει τη μέρα που παντρεύτηκε η αδερφή μου»

homeless7

“Doug” του Rumchanh Prak

«Καθόταν στη σκιά ενός δέντρου, με είδα το φως να έρχεται από πίσω του.Ήταν σε μια καλή στάση. Η φωτογραφία δείχνει ότι μπορείς απλά να ξεκουραστείς και να είσαι ελεύθερος.»

homeless19

“The Darkness of the Abyss” του David Minch

«Πέρασα τη νύχτα κάτω από τη γέφυρα μία φορά. Δεν ήθελα να πάω οπουδήποτε κοντά σε αυτό το πράγμα. Δεν ήξερα αν είχα καθίσει σε μια βελόνα ή σε κάτι τέτοιο. Δεν ήθελα να πάω για ύπνο γιατί δεν ήθελα να παγώσω. Τα δοκάρια χρησιμοποιήθηκαν ως ράφια για τα προϊόντα για τα μαλλιά, τα παπούτσια, για τα πάντα. Σίγουρα πολλοί άνθρωποι δεν έχουν δει ποτέ κάτι τέτοιο. Οι περισσότεροι άνθρωποι ποτέ δεν θα κοιτάξουν εκεί επειδή φοβούνται για το τι θα δουν ή δεν θέλουν καν να το δουν.»

homeless15

"The Struggle" του Allen Johnson

«Ο φίλος μου είχε ένα πρόβλημα και ήταν στο τηλέφωνο, απλά έτυχε να το καταγράψω. Είμαστε εδώ στο καταφύγιο, αλλά δεν είναι το τέλος. Απλά το περνάμε. Έχουμε ένα σκοπό, απλά πρέπει να πάμε γι' αυτόν, και θα αυτός θα εκπληρωθεί.»

homeless20

“Happy As I Can Be” του Robert Aldridge

«Τη βλέπω όλη την ώρα και την βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα. Έχω περάσει χρόνο περπατώντας και μιλώντας μαζί της. Θέλω να μάθω περισσότερα γι ‘αυτήν. Θέλω να ξέρω γιατί κάνει τα πράγματα που κάνει και πώς ζει.»

homeless18

“The Light of my Daughter” του David Minch

«Είναι ο κόσμος μου. Είναι τα πάντα. Και είναι ο τρόπος με τον οποίο ξεπέρασα μια μελαγχολική κατάσταση. Με κρατούσε δυνατό όταν δεν σκεφτόμουν απαραίτητα ότι πρέπει να είμαι.»

minch

“Trouble Free” του Donald Edwards

«Την τράβηξα για τον απλό λόγο, ότι αν έβλεπε το πρόσωπό του στη φωτογραφία, θα έμενα μακριά από μπελάδες.»

edw

“Pain” του Allen Johnson

«Αυτή αντιπροσωπεύει τον πόνο και τις κακές αποφάσεις που έπαιρνα στο παρελθόν. Αυτή η φωτογραφία σημαίνει πολλά γιατί μου θυμίζει ότι αν ξανασταθώ στα πόδια μου, θέλω να βοηθήσω τους ανθρώπους. Ποτέ δεν νοιαζόταν για αν κάποιος θα με έβλεπε έτσι, δεν υπήρχαν κανόνες. Σέβομαι τον εαυτό μου πολύ περισσότερο τώρα. Υπάρχει βοήθεια εκεί έξω, απλά πρέπει να πάμε σε αυτήν.»

joh

“The Love is Good” της Annette Barnett

«Είχαμε μια ώρα προσευχής ένα βράδυ και μου ήρθε η ιδέα για τη φωτογραφία. Είμαστε όλοι μια οικογένεια εδώ. Δεν βλέπω χρώματα ή εθνικότητες, είμαστε όλοι ίσοι. Και η αγάπη. Η αγάπη είναι καλή.»

kelly

“Out of Nowhere” του Ray Kelly

«Πολλοί άστεγοι άνθρωποι έχουν πολλά σημεία όπου κοιμούνται, αυτό είναι ένα από αυτά. Μπορεί να έχουν ένα μέρος που να κοιμούνται στη μια άκρη της πόλης και κάποιο σημείο στην άλλη πλευρά. Αυτό θα δείξει στους ανθρώπους ότι με τόσους άστεγους στο Spartanburg οι άνθρωποι θα πρέπει να επιβιώσουν όπως μπορούν. Αν αυτό σημαίνει να κοιμούνται κάτω από ένα φορτηγό ή μέσα στο αυτοκίνητο, ή ένα στρώμα στα δάση, ας είναι.»

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman