ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Γιατί κάνουμε χιλιόμετρα στο… τηλέφωνο;

Tweet
Share
Tweet
Share

Χιλιόμετρα μπορεί να διανύουν ορισμένοι από εμάς κατά τη διάρκεια ενός σύντομου τηλεφωνήματος.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που διατηρούν τη συνήθεια να μιλούν στο τηλέφωνο… περπατώντας. Όσοι βρίσκονται στο χώρο και παρακολουθούν το νευρικό ομιλητή, συνήθως σφύζουν από… εκνευρισμό.

Το γιατί, όμως, περπατάμε όταν μιλάμε δεν το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Ήρθε λοιπόν μια επιστημονική έρευνα να μας λύσει την απορία. Το περπάτημα ενισχύει την αυτοσυγκέντρωση κατά τη διάρκεια της συζήτησης με το συνομιλητή. Την ίδια στιγμή οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο εγκέφαλος λειτουργεί πιο ολοκληρωμένα όταν είμαστε όρθιοι.

Πρακτικά, αυτό που συμβαίνει είναι ότι εξουδετερώνουμε με το περπάτημα όλους τους ενοχλητικούς παράγοντες που μπορεί να μας αποσπάσουν την προσοχή από την συνομιλία μας.

public phone

Δεν είναι βέβαια όλες οι τηλεφωνικές συσκευές κατάλληλες για περπάτημα...

Με τη βοήθεια της κίνησης – το περπάτημα στην προκειμένη – ο εγκέφαλος εστιάζει σε μια επαναλαμβανόμενη κίνηση διώχνοντας ουσιαστικά τις εξωτερικές επιρροές. Συνήθως το βλέμμα μας είναι στραμμένο προς τα κάτω, και το περπάτημα είναι αργό. Και οι δύο αυτές συνήθειες ενισχύουν την συγκέντρωσή μας κατά τη διάρκεια της συνομιλίας.

Πηγή: iefimerida

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman