ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η υπερέκθεση στο πορνό βλάπτει σοβαρά τη σεξουαλική υγεία

Tweet
Share
Tweet
Share

Οι ψυχολόγοι εξηγούν και οι έρευνες επιβεβαιώνουν ότι η υπερέκθεση στο πορνό είναι ένα σύνηθες φαινόμενο μεταξύ των ανδρών της εποχής και ότι πρόκειται για μια κλινικά εξελισσόμενη κατάσταση, που "χτίζεται" από τις συγκρίσεις που κάνουν οι άνδρες με τους πρωταγωνιστές των βίντεο και από τη μη ρεαλιστική εικόνα που δημιουργούν για το σώμα τους.

Πώς όμως θα καταλάβετε ότι έχετε υπερεκτεθεί στο πορνό;

Αν ένας άνδρας δεν μπορεί να "τελειώσει", αν υποφέρει από στυτική δυσλειτουργία ή από πρόωρη εκσπερμάτιση και αν ανησυχεί υπερβολικά για τις επιδόσεις του, αυτά είναι σημάδια ότι έχει εκτεθεί πάρα πολύ σε πορνογραφικό υλικό και ότι έχει αδικαιολόγητα υψηλές σεξουαλικές προσδοκίες».

Οι άνδρες επηρεάζονται από την εικόνα του ρωμαλέου άνδρα, που ικανοποιεί ακούραστα την συμπρωταγωνίστριά του και αυτομάτως μπαίνουν στο παιχνίδι της σύγκρισης, από το οποίο βγαίνουν χαμένοι καθώς οι προσδοκίες τους επηρεάζονται και δεν μπορούν να διακρίνουν τη διαφορά μεταξύ ενός άνδρα που έχει υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις, για να φαίνεται όπως φαίνεται, και ενός ηθοποιού με φυσικές αναλογίες.

Ο εθισμένος στο πορνό άνδρας, καταλήγει να παραμελεί τη σύντροφο του επιλέγοντας την εικονική ερωμένη, ενώ η γυναίκα βλέποντας τους εικονικούς εραστές θα αρχίσει να αμφιβάλλει για τα προσόντα του δικού της.

Τι μπορεί να γίνει, ώστε να χαρείτε την αληθινή και όχι την εικονική σεξουαλική ζωή

1. Σταματήστε τις συγκρίσεις. Πάντα υπάρχει κάποιος, καλύτερος και πιο έμπειρος από εσάς. Θα υπάρχει πάντα κάποιος, κατώτερος και λιγότερο έμπειρος από εσάς. Αλλά ποτέ δεν θα υπάρξει κάποιος ακριβώς όπως εσείς.

Το πορνό χρησιμοποιεί κατάλληλα τις κάμερες και τα φώτα προκειμένου το πλάνο να είναι πάντα κολακευτικό. Το μέσο μήκος ενός πέους σε στύση είναι 12-13 εκατοστά.  Εάν αυτό το μέγεθος σας φαίνεται μικρό, πιθανόν να σας έχουν παραπλανήσει οι ιδανικές σωματικές «δυσμορφίες» του πορνό.

2. Αποδεχτείτε ότι το πορνό δεν αντιπροσωπεύει την αληθινή ζωή. Οι ροζ ταινίες δεν είναι η πραγματικότητα. Τα ριάλιτι επίσης δεν είναι πραγματικότητα. Μόλις ο σκηνοθέτης πει «πάμε, γράφουμε», οι ηθοποιοί συμπεριφέρονται διαφορετικά, υπάρχουν παραγωγοί και σκηνοθέτες στον ίδιο χώρο, εικονολήπτες, ηχολήπτες.

Είτε βλέπετε πορνό είτε το αγαπημένο σας ριάλιτι, η εικόνα έχει στηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε όλα να δείχνουν τέλεια, με φίλτρα και άλλα τεχνάσματα. Κάποιες φορές, δε, οι ήχοι των πρωταγωνιστών δεν είναι, καν, δικοί τους, δεν είναι, καν, αληθινοί.

Το πορνό και τα ριάλιτι δεν είναι αλήθεια, αλλά, αν τα βλέπετε πολύ συχνά, το μυαλό σας θα αρχίσει να νομίζει ότι είναι.

3. Αναθεωρήστε τις σεξουαλικές σας προσδοκίες. Να είστε ρεαλιστές. Στις αισθησιακές ταινίες οι γυναίκες έχουν πάντα οργασμό. Αλλά νέες μελέτες, με στοιχεία από τις δημοφιλείς ιστοσελίδες πορνό, αποκαλύπτουν ότι αυτό στ' αλήθεια συμβαίνει μόλις στο 18% των περιπτώσεων. Η πλειονότητα των πορνογραφικών ταινιών γίνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην αντιπροσωπεύει μια υγιή και ευτυχισμένη σεξουαλική ζωή.

Το πορνό συχνά βασίζεται στις φαντασιώσεις των ανδρών, και ενίοτε παρουσιάζει καταστάσεις που είτε εμπλέκονται πολλά άτομα είτε και άτομα του ίδιου φύλου.

Αντί να μιμείστε αυτά που βλέπετε, αφιερώστε χρόνο για να μάθατε και να απολαύσετε αυτά που ταιριάζουν σε σας και στη σύντροφό σας.

4. Αποφύγετε, δοκιμάστε το, κάντε το ξανά και απολαύστε το. Το πορνό είναι μια έτοιμη τροφή που ικανοποιεί άμεσα αλλά όχι ουσιαστικά την επιθυμία και η υπερβολή σταδιακά μειώνει την ικανοποίηση και την ευχαρίστηση.

Η αποχή από την πορνογραφία μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή. Να ζωντανέψει ξανά την επιθυμία, δίνοντας εκ νέου μια νέα προοπτική.

5. Επανεκτιμήστε τα μικρά πράγματα. Ένα «πικάντικο» μήνυμα στη σύντροφό σας όταν δεν το περιμένει, μια σεξουαλική υπόσχεση για το βράδυ, ένα άγγιγμα σε δημόσιο χώρο... Μπορεί αυτά να μην τα βλέπετε στις ιστοσελίδες με πορνογραφικό υλικό, αλλά είναι αυτά που κρατούν το πάθος ζωντανό και συμβάλουν στην τόνωση μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής.

Στην πορνογραφία όλα περιστρέφονται γύρω από την ερωτική πράξη. Δεν διδάσκεται η οικειότητα ανάμεσα στο ζευγάρι, ο ενθουσιασμός, το πάθος, η αμοιβαία ικανοποίηση, που παρατηρούνται στην αληθινή ζωή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.