ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Extreme makeover.... πάνω σε καμήλες!

Tweet
Share
Tweet
Share

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος επισκεφθήκαμε την αγορά βοοειδών προκειμένου να αγοράσουμε ένα ζώο  για να θυσιαστεί. Ο καιρός ήταν ζεστός ενώ είχε έντονη υγρασία. Εκεί γνωρίσαμε για πρώτη φορά έναν στυλίστα ο οποίος αναλάμβανε να μεταμορφώσει τις καμήλες, διακοσμώντας το τρίχωμά τους με όμορφα σχέδια.

 «Οι αγοραστές προτιμούν αυτές που ξεχωρίζουν και είναι πιο όμορφες από τις άλλες», σημειώνει ο Naeem, ο οποίος είναι έμπορος και ιδιοκτήτης καμηλών.

«Αφήνουμε τα ζώα στα χέρια του στυλίστα Ali Hassan προκειμένου να γίνουν όμορφα και να προσελκύσουν τους ενδιαφερόμενους», συμπληρώνει.

camel

Ο Ali Hassan εργάζεται ως αγρότης. Μένει σε μια μικρή πόλη που ονομάζεται Tharparkar ενώ έμαθε την τέχνη για την ομορφιά της καμήλας από τους προγόνους του. Όπως εξηγεί, χρεώνει 2.000-3.000 ρουπίες την καμήλα, ενώ η κάθε περιποίηση διαρκεί περίπου τέσσερις ώρες.

camel 2

Την περασμένη χρονιά συγκέντρωσε το ποσό των 30.0000 ρουπίων ενώ υψηλές είναι οι φιλοδοξίες του και για φέτος. Ο ίδιος επισημαίνει πως μπορεί να δημιουργήσει πάνω από 15 διαφορετικά σχέδια στο τρίχωμα του ζώου. Σαφώς παίζει ρόλο και το μέγεθος, το χρώμα αλλά και το σχέδιο που θα γίνει στην καμήλα.

camel 3

Στην αγορά ο Hassan είναι ο μόνος που εξειδικεύεται στην περιποίηση αυτού του είδους. Εξάλλου δεν πιστεύουν όλοι οι επιχειρηματίες πως τα όμορφα κουρεμένα μαλλιά θα αυξήσουν την αξία των ζώων τους.

camel 4

Ένας έμπορος από το Tharparkarεν ονόματι Rizwan Junejo τόνισε πως μπορεί να πουλήσει μια «περιποιημένη» καμήλα κατά 10.000-15.000 ρουπίες περισσότερες από μια απλή. Ο Aliπήρε τα μέτρα του ζώου και άρχισε το σχεδιασμό.

Το κείμενο υπογράφει ο Anas Hamdani

Πηγή: dawn.com

camel 5

camel 6

camel 7

camel 8

camel 9

camel 10

camel 11

camel 12

camel 13

camel 14

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman