ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Γιατί οι γυναικείες τουαλέτες διαχωρίζονται από τις ανδρικές;

Tweet
Share
Tweet
Share

Με αφορμή την συζήτηση που έχει φουντώσει στις ΗΠΑ για τις δημόσιες τουαλέτες και για το εάν τα διαφυλικά άτομα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις που ευθυγραμμίζονται με τις ταυτότητες του φύλου τους, το θέμα του διαχωρισμού των φύλων βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εθνικών συνομιλιών.

Οι πρώτες ξεχωριστές τουαλέτες ιδρύθηκαν στο Παρίσι το 1700, ενώ οι κανονισμοί επέβαλλαν στους Αμερικανούς και στις Αμερικανίδες να χρησιμοποιούν ξεχωριστές τουαλέτες στα τέλη του 1800. Το 1887 ψηφίστηκε ο πρώτος κανονισμός που ανέφερε ξεχωριστή τουαλέτα για τους άνδρες και τις γυναίκες, όταν η Μασαχουσέτη απαίτησε τη δημιουργία χωριστών αποχωρητηρίων στις επιχειρήσεις. Τη δική του ρύθμιση στον εν λόγω νόμο έκανε στη συνέχεια το κάθε κράτος.

Η αμερικάνικη κυβέρνηση πρόσφατα δημοσίευσε μια σειρά οδηγιών με βάση τις οποίες, οι φορείς της δημόσιας εκπαίδευσης σε ολόκληρη τη χώρα θα πρέπει να επιτρέπουν στους διαφυλικούς μαθητές και σπουδαστές να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες βάσει της ταυτότητας του φύλου τους κι όχι βάσει του φύλου με το οποίο γεννήθηκαν.

Στο μεταξύ οι οδηγίες δόθηκαν ενώ μαίνεται η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και την Πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας με αφορμή το νόμο που εγκρίθηκε τον Μάρτιο από την πολιτειακή κυβέρνηση και βάσει του οποίου απαγορεύεται στους πολίτες να χρησιμοποιούν τις δημόσιες τουαλέτες εάν δεν αντιστοιχούν στο βιολογικό τους φύλο.

toi

Η αμερικανική κυβέρνηση έστειλε τις συστάσεις της στις διευθύνσεις όλων των κλάδων της εκπαίδευσης, από τα σχολεία έως τα πανεπιστήμια. Οι επικεφαλής των υπουργείων Παιδείας εξηγούν πως τα εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι υποχρεωμένα να μην προβαίνουν σε διακρίσεις σε βάρος των μαθητών, ακόμα και βάσει της ταυτότητας του φύλου τους.

«Οι κατευθυντήριες γραμμές μας στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους διαφυλικούς σπουδαστές σε ολόκληρη την χώρα: εδώ στην Αμερική, είστε ασφαλείς, προστατεύεστε και βρίσκεστε στην ίδια θέση με όλους» δήλωσε η Βανίτα Γκούπτα, επικεφαλής της Διεύθυνσης Πολιτικών Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, σε μια ανακοίνωση που συνόδευε την επιστολή η οποία εστάλη στις εκπαιδευτικές περιφέρειες.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αυτήν την εβδομάδα ζήτησε από ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Βόρεια Καρολίνα να εκδώσει απόφαση βάσει της οποίας η πολιτεία παραβιάζει την Πράξη Πολιτικών Δικαιωμάτων του 1964 και δίνει εντολή στις πολιτειακές αρχές να σταματήσουν να εφαρμόζουν την απαγόρευση

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman