ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα χρήματά σας δεν είναι τόσο αθώα όσο νομίζετε... Δείτε τα κρυφά μηνύματα των χαρτονομισμάτων

Tweet
Share
Tweet
Share

Κανείς δεν θα μπορούσε εκ πρώτης όψεως να «διαβάσει» τα κρυφά μηνύματα των χαρτονομισμάτων. Τα χρησιμοποιούμε τόσο στην καθημερινή μας ζωή που πλέον δεν προσέχουμε καν αν έχουν πάνω τους κάποιο σημάδι ή σημείωμα. Λάθος υπογραφές, δαίμονες, μασονικά σύμβολα και αριθμοί Ιλλουνιμάτι έχουν ωστόσο εντοπιστεί πάνω στα χρήματα που όλοι κουβαλάμε από διάφορους παρατηρητές. Το αν είναι σύμπτωση ή σκοπιμότητα η επιλογή τους δεν το ξέρει κανείς. Το βέβαιο είναι ότι η αξία για τους συλλέκτες ανεβαίνει κατακόρυφα.

Γνωρίζατε πως εκείνοι που χρησιμοποίησαν πρώτοι χαρτονομίσματα ήταν οι Κινέζοι, κατά την Δυναστεία των Τανγκ (618-907 μ.Χ.); Χρειάστηκε να περάσουν τουλάχιστον 500 χρόνια πριν τα υιοθετήσει η Ευρώπη και είναι αλήθεια πως μέχρι να φθάσουν στον υπόλοιπο κόσμο η Κίνα ήδη αντιμετώπιζε οικονομική κρίση (μεγάλη παραγωγή χαρτονομισμάτων ώσπου «βούλιαξε» η αξία τους).

Ο Ινδός Ρετζάν Ράτζακ ερευνητής και ακαδημαϊκός, ο οποίος διευθύνει μια επιτυχημένη κατασκευαστική εταιρεία στο Μπανγκαλόρ και παράλληλα είναι πρόεδρος της Διεθνούς Κοινωνίας Τραπεζογραμματίων, τονίζει ότι εκτός από την παλαιότητα, την καλή κατάσταση και την περιορισμένη κυκλοφορία ενός χαρτονομίσματος, η παραξενιά του παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για τους συλλέκτες. Το χαρτονόμισμα των 50 ρουπιών των Σεϊχελών, που είχε κρυφά γραμμένη την λέξη «σεξ» στους φοίνικες που εμφανίζονταν στην πάνω δεξιά γωνία του, είναι μια τέτοια περίπτωση. Στην αρχή πίστευαν ότι επρόκειτο για εκτυπωτικό λάθος. Όμως, άλλο ένα χαρτονόμισμα -των 10 ρουπιών αυτό- που εκδόθηκε την ίδια χρονιά στην Σεϊχέλες, βρέθηκε πως είχε κρυμμένη λέξη πάνω στο σχέδιό του. Επρόκειτο για την λέξη «κάθαρμα» (Scum) και ήταν κάτω από το πτερύγιο μιας θαλάσσιας χελώνας. Σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν και με λίγες αποδείξεις να τις στηρίζουν, κάποιος που υποστήριζε την ανεξαρτησία των Σεϋχελλών από την Βρετανία φαίνεται πως επέμεινε στο να μπουν αυτές οι κρυφές λέξεις με σκοπό να έρθει σε δύσκολη θέση το στέμμα. Και τα δύο χαρτονομίσματα αποσύρθηκαν το 1976.

indos

Η κεφαλή του Διαβόλου

Ιδιαίτερη ιστορία έχει και το καναδέζικο χαρτονόμισμα των δύο δολαρίων. Μία από τις εκδόσεις του είχε πάνω της υπογραφή του λάθους αξιωματούχου. «Κατά την διάρκεια της διαδικασίας εκτύπωσης κάποια φύλλα χαρτιού με την υπογραφή του λάθους αξιωματούχου μπήκαν μέσα και πήραν σειριακό αριθμό» αναφέρει Καναδός συλλέκτης σε σχετικό άρθρο του BBC, εξηγώντας γιατί έχει μεγάλη αξία το συγκεκριμένο χαρτονόμισμα, το οποίο σημειώνεται πως πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 9.333 δολαρίων. Όμως, εκείνο για το οποίο έγινε μεγάλη φασαρία όταν εκδόθηκε το 1954, ήταν το χαρτονόμισμα των 2 δολαρίων με το πορτραίτο της Βασίλισσας Ελισάβετ.Ένας προσεκτικός παρατηρητής μπορούσε να δει πάνω στα μαλλιά της Ελισάβετ να σχηματίζεται η κεφαλή ενός χαμογελαστού Διαβόλου. Το συγκεκριμένο χαρτονόμισμα τυπώθηκε για μόλις ενάμιση χρόνο και λέγεται πως δόθηκε εντολή στους καλλιτέχνες του πορτραίτου της Ελισάβετ να κάνουν δυσδιάκριτη την εικόνα του Διαβόλου τα μαλλιά της όταν επανεκδόθηκε το 1957.

diavolou

Σχέδιο ταινίας τρόμου, αρκετά δυσδιάκριτο φυσικά, έχει και το χαρτονόμισμα των 10.000 μάρκων που είχε εκδοθεί στην Γερμανία μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και συγκεκριμένα το 1922. Το χαρτονόμισμα είχε πάνω του το «Πορτραίτο ενός Νεαρού Άνδρα» του διάσημου Γερμανού ζωγράφου και θεωρητικού της γερμανικής αναγέννησης, Άλμπρεχτ Ντύρερ. Ένας άγνωστος, ωστόσο, χαράκτης σχεδίασε την εικόνα ενός βαμπίρ με κουκούλα πίσω από τον αριστερό ώμο του άνδρα έτοιμο να του πιει το αίμα, θέλοντας ίσως να κάνει έτσι μια πολιτική δήλωση. Ακόμα και όταν αυτό ανακαλύφθηκε το χαρτονόμισμα, δεν βγήκε από την κυκλοφορία.

diavolou 4

Δολάριο και Ιλλουμινάτι

dolar

Κατά τον ερευνητή αρθρογράφο και έμπειρο συλλέκτη νομισμάτων Χρήστο Κασταμονίτη που είναι γνώστης των μυστικιστικών συμβόλων, τα σύμβολα που χαράζονται πάνω στα νομίσματα είναι πολύ σημαντικά. Ανέκαθεν ήταν. Όσον αφορά δε, το αμερικανικό χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου, είναι γεμάτο από σύμβολα, κυρίως μασονικά. Σε συνέντευξη που είχε δώσει στον Μηνά Παπαγεωργίου για το περιοδικό «Φαινόμενα», τόνιζε πως ο αριθμός 13 είναι κυρίαρχος σε αυτό το χαρτονόμισμα.

«Παρατηρούμε μια λατινική έκφραση, το «E PLURIBUS UNUM», που σημαίνει «Ένας από Πολλούς» και αποτελείται από 13 γράμματα. Ακριβώς από κάτω βλέπουμε 13 αστέρια για τις 13 αρχικές αποικίες και πιο κάτω ο «αητός» κρατά 13 βέλη και ένα φυτό με 13 φύλλα και 13 κεράσια. Το 13 είναι σημαντικός αριθμός για τους Ιλλουμινάτι. Και ερχόμαστε στο πιο σημαντικό για μένα σύμβολο. Αυτό που υπάρχει στο δολάριο δεν είναι αητός. Στην πραγματικότητα πρόκειται για το μυθικό πτηνό Φοίνικα που έχει πολύ μεγάλο μυστικιστικό συμβολισμό και κατέχει σημαντική θέση στον Τεκτονισμό και στα δρώμενα των μυστικιστικών εταιρειών. Τέλος, υπάρχουν πολλές εκτυπώσεις σε πολύ μικρή κλίμακα με στοιχεία που διακρίνονται με δυσκολία, στις οποίες υπάρχουν μασονικά σύμβολα όπως οι τρεις μικρές πυραμίδες κ.α.».

Βέβαια, δεν είναι όλα τα σύμβολα κρυφά. Για παράδειγμα, προκαλεί εντύπωση η ύπαρξη του αριθμού 666 ως αρχικού κωδικού στα χαρτονομίσματα του Ισραήλ. Αυτός ο αριθμός υπήρχε, αλλά όχι φανερά, και στο ελληνικό πεντοχίλιαρο με τον Κολοκοτρώνη. Επιτυγχάνονταν με τα τρία μηδενικά κολλημένα ώστε να δημιουργείται ένα 666 στο κέντρο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.