ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πώς να ρίξετε την πίεση χωρίς φάρμακα

Tweet
Share
Tweet
Share

Ένας από τους βασικούς τρόπους να ρίξουμε την πίεση είναι η διατροφή καθώς πολλές τροφές ευθύνονται για την αύξηση ή τη μείωση της πίεσης, ανάλογα με τα συστατικά που περιέχουν.

Δείτε ποιες τροφές βοηθούν να ρίξουμε την πίεση με εναλλακτικό τρόπο:

Σκόρδο

Μελέτες έχουν δείξει ότι το σκόρδο περιέχει μία δραστική ουσία (alicin) η οποία είναι υπεύθυνη για τη μείωση της πίεσης του αίματος. Το σκόρδο μπορεί να ρίξει την πίεση του αίματος κατά περίπου 10 mm Hg ή και περισσότερο εάν καταναλώνετε έως δύο γραμμάρια ανά ημέρα για τουλάχιστον 12 εβδομάδες. Ωστόσο θα πρέπει να ενημερώσετε το γιατρό σας να λαμβάνετε και άλλα φάρμακα.

Ελαιόλαδο

Οι ελιές και το ελαιόλαδο μπορούν να μειώσουν την αρτηριακή πίεση αφού έχουν πολλά αντιοξειδωτικά και πολυφαινόλες που μειώνουν αποτελεσματικά την αρτηριακή πίεση. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση 40 γραμμαρίων ελαιόλαδου την ημέρα μπορεί να μειώσουν την αρτηριακή πίεση κατά 50%.

Ρίγανη

Αυτό το βότανο είναι πολύ αποτελεσματικό στη μείωση της πίεσης του αίματος εάν χρησιμοποιηθεί επί μακρό χρονικό διάστημα. Η ρίγανη περιέχει καρβακρόλη, που είναι γνωστή γαι τις ευεργετικές της ιδιότητες στην καρδιακή λειτουργία. Μελέτες που διεξήχθησαν σχετικά κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι αποτελεσματική στη μείωση τόσο της συστολικής όσο και της διαστολικής αρτηριακής πίεσης.

Κάρδαμο

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Ινδία τεκμηρίωσε ότι η αρτηριακή πίεση μειώνεται με τη λήψη 4 γραμμαρίων κάρδαμου ανά ημέρα.

Βασιλικός

Ο βασιλικός είναι ένα από τα βότανα που χρησιμοποιούνται πιο συχνά στη μαγειρική. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο βασιλικός μπορεί να μειώσει την πίεση του αίματος, αλλά μόνο για ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Ως εκ τούτου, η πρόσληψη του πρέπει να διατηρείται κάθε μέρα.

Σπόροι σέλινου

Οι σπόροι σέλινου  έχουν διουρητικές ιδιότητες και χρησιμοποιούνται από τους Κινέζους για τη μείωση της πίεσης του αίματος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman