ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Δέκα τρόποι για να ξυπνήσεις χωρίς καφέ!

Tweet
Share
Tweet
Share

Η πρώτη κίνηση των περισσοτέρων από εμάς όταν ξυπνήσουμε το πρωί είναι να φτιάξουμε καφέ και η ανάγκη μας αυτή αγγίζει τα όρια του εθισμού. Αν είστε από αυτούς που έχουν ξεπεράσει τα όρια και προσπαθείτε να περιορίσετε την κατανάλωση της αγαπημένης ελληνικής συνήθειας, μάθετε δέκα εναλλακτικούς τρόπους για να αντιμετωπίσετε τα νυσταγμένα πρωινά:

. Κάνε στρέτσινγκ!

strech

Η κατάλληλη κίνηση ονομάζεται «στάση του ψαριού» και γίνεται έτσι: ξάπλωσε ανάσκελα και βάλε τα χέρια σου κάτω από τους γλουτούς σου. Μετά σήκωσε το στήθος σου πιο ψηλά από τους ώμους και μετά τέντωσε αργά το κεφάλι σου προς τα πίσω. Η στάση αυτή είναι μια κίνηση της γιόγκα που διεγείρει το σώμα.

2. Φάε ένα μήλο!

ap

Το να φας αυτό το διεγερτικό φρούτο είναι ένας πολύ νόστιμος τρόπος να ξυπνήσεις το πρωί. Τα μήλα περιέχουν φυσικά σάκχαρα και άλλους υδρατάνθρακες που μπορούν να σε βοηθήσουν να στθεροποιήσεις το ζάχαρο στο αίμα σου. Το ίδιο μπορείς να πετύχεις και με μια μπανάνα ή ένα πορτοκάλι. Μάλιστα, για να μην πεινάσεις γρήγορα μπορείς να το συνδυάεις με μια πρωτεϊνουχα τροφή, όπως γιαούρτι.

3. Σήκω από το κρεβάτι και κάνε γυμναστική!

yo

Το να αφήσεις το ζεστό σου κρεβάτι και να πας για τρέξιμο το πρωί ίσως είναι το τελευταίο πράγμα που θες να κάνεις, αλλά να ξέρεις ότι το πρωινό τρέξιμο χαρίζει ενέργεια και καλύτερη διάθεση. Η άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες που θα σε κάνουν να αισθανθείς όμορφα και πιο προετοιμασμένος για μια δύσκολη μέρα. Δεν χρειάζεται να τρέξεις χιλιόμετρα για να το καταφέρεις αυτό. Μπορείς απλά να κάνεις ασκήσεις στο σπίτι σου για λίγα λεπτά, που σημαίνει ότι θα χρειαστείς περίπου τον ίδιο χρόνο που χρειάζεσαι για να φτιάξεις και να πιείς καφέ.

4. Πάρε καθαρό αέρα και βγες στον ήλιο!

morning

Αν βέβαια δεν αντέχεις να γυμνάζεσαι πρωί-πρωί, τότε μπορείς να πας για έναν απλό περίπατο. Το λεγόμενο «παίρνω καθαρό αέρα» έχει αποδειχτεί ότι μειώνει το άγχος και το αίσθημα κόπωσης. Παράλληλα, το φως του ήλιου θα σου φτιάξει τη διάθεση.

5. Κάνε ένα κρύο ντους!

wa

Ναι, ακούγεται τρομερό. Αλλά θα το συνηθίσεις αν το κάνεις σε καθημερινή βάση και η απότομη αλλαγή της θερμοκραίας θα σε απαλλάξει από το άγχος και θα σου χαρίσει ζωντάνια. Αν δεν το αντέχεις με τίποτα, δοκίμασε να ρίξεις απλά κρύο νερό στο πρόσωπό σου.

6. Πιες ένα ποτήρι πολύ κρύο νερό!

water

Μια ακόμα εναλλακτική του κρύου ντους είναι να πιείς ένα ποτήρι με πολύ κρύο νερό όταν ξυπνήσεις. Όπως και το ντους, θα σου αυξήσει την αδρεναλίνη και την ροή αίματος στον εγκέφαλο.

7. Δοκίμασε το τσάι!

tea

Εάν πάλι επιμένεις στα ζεστά το πρωί, τότε μπορείς να αντικαταστήσεις τον καφέ σου με ένα φλυτζάνι τσάι. Περιέχει κι αυτό καφεϊνη, αν και λιγότερη, αλλά παράλληλα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνει την πίεση του αίματος.

8. Πάρε τηλέφωνο τη μαμά σου!

phone

Το να μιλήσεις με ένα κοντινό σου πρόσωπο θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις ενέργεια. Αλλά η μαμά σου είναι η καλύτερη επιλογή. Είναι εκείνη που θυμάσαι τόσα χρόνια να... ουρλιάζει το όνομά σου για να σηκωθείς από το κρεβάτι και ίσως είναι εκείνη που ακόμα και σήμερα μπορεί να το καταφέρει αυτό. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, το να πάρεις τηλέφωνο την αγαπημένη σου μαμά μπορεί να σου μειώσει τα αισθήματα άγχους.

9. Κάνε ένα μασάζ!

ha

Έρευνα έχει δείξει ότι μια μικρή... πιεσοθεραπεία θα μπορούσε να σου χαρίσει ενέργεια.

10. Φτιάξε μια πρωινή... playlist!

play

Προετοίμασε μια «π.μ.» playlist με μερικά... ξεσηκωτικά τραγούδια και άκουσε την κάθε πρωί, καθώς ετοιμάζεσαι για τη δουλειά. Θα σε βοηθήσει να ζωηρέψεις!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman