ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η Μελαγχολία των Δράκων

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Disneyland για μεγάλους. Τι δουλειά έχουν μια μπάντα χεβυμεταλλάδων, ένα αυτοκίνητο και μια γιαγιά μηχανικός αυτοκινήτων σε ένα χιονισμένο τοπίο; Ο μέγας θαυματοποιός της γαλλικής αβανγκάρντ, στην πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα, φέρνει μια εικονοκλαστική παράστασηύμνο στη φιλία και τις λησμονημένες αξίες της κοινότητας.

«Στα έργα μου δημιουργώ βιώσιμους χώρους, στους οποίους ακόμα και αν συνέβαινε μία πραγματική καταστροφή, όπως ένας σεισμός, θα μπορούσε κάποιος να ζήσει εκεί».

Αυτό υποστηρίζει ο νέος σούπερ σταρ σκηνοθέτης και εικαστικός της γαλλικής πρωτοπορίας, Φιλίπ Κεν, που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, όπου από τις 26 έως τις 28 Φεβρουαρίου θα μας χαρίσει τρεις λευκές νύχτες, μεταμορφώνοντας σε αλπικό τοπίο τη σκηνή της Στέγης. 

Αναρχικός των εικόνων και αλχημιστής του βλέμματος, ο πρωτοπόρος Γάλλοςμε ένα κωμικοτραγικό θέαμα απαράμιλλης ομορφιάς και απροσδόκητου χιούμορ, ανασκευάζει το αρνητικό πρόσημο στη λέξη «μελαγχολία».

Πόση ποιητικότητα μπορεί να κρύβει η απρόβλεπτη συνάντηση μιας ξεπεσμένης μπάντας με μια ηλικιωμένη στη μέση του πουθενά; «Απροσμέτρητη», μοιάζει να μας απαντά ο Κεν, ο οποίος από το 2003 θριαμβεύει στα φεστιβάλ της Αβινιόν και της Βιέννης και ταράζει το θέατρο με την εξωφρενική εικονοκλαστική δύναμη των παραστάσεών του.

Στην παράσταση «Η Μελαγχολία των δράκων» οι θεατές παρακολουθούν όσα συμβαίνουν όταν το ξεχαρβαλωμένο Citroen μιας ξεπεσμένης μπάντας χεβυμεταλλάδων «μένει» στο μέσον ενός απόκοσμου χιονισμένου τοπίου, και η Ιζαμπέλα, μια ηλικιωμένη κάτοικος της περιοχής, προσφέρεται να το επισκευάσει. Με τη σειρά τους εκείνοι, προκειμένου να την ευχαριστήσουν, στήνουν ένα «ψυχαγωγικό πάρκο», μια hard-rock Disneyland, με ό,τι διαθέτουν στο ρεπερτόριό τους. 

Ο ίδιος εξηγεί: «Η σχέση του ανθρώπου με τη φύση είναι πάντοτε παρούσα στις παραστάσεις μου, όπως συμβαίνει και στη «Μελαγχολία των Δράκων», που είναι μια ωδή στη φύση καθώς κατά την προετοιμασία της περάσαμε με τους ηθοποιούς πολύ χρόνο στο δάσος. Γύρω από αυτό οικοδομήθηκε μία σκηνογραφία που λαμβάνει υπόψη το ρόλο του ανθρώπου στο τοπίο, που ενέχει τη λειτουργία ενός οικοσυστήματος εντός του οποίου εμβαπτίζονται οι ηθοποιοί».

Κατάλληλο για ανηλίκους 14+ με συνοδεία ενήλικου. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.